Obnovljenu Rivijeru u Njivicama otvara premijer Duško Marković

Obnovljenu Rivijeru u Njivicama otvara premijer Duško Marković

2
Podijeli

Nakon višemjesečne obnove hotel Rivijera u Njivicama, odnosno novi Iberostar Herceg Novi hotel, otvoriće večeras premijer Duško Marković. Sa njim će na svečanosti vrpsu presjeći i jedan od vlasnika hotelske grupe Iberostar, Migel Fluksa Roseljo (Miguel Fluxà Rosselló) i osnivač i izvršni direktor kompanije Montenegro Hotels Branko Ćupić, najavljeno je iz Vlade.

Hotel Rivijera, sa 190 soba, od prošlog ljeta je u suvlasništvu Iberostara i kompanije Montenegro Hotels, koja posluje u okviru hotelske grupe Iberostar. Predsjednik Marković zimus je obišao radove na obnovi hotela, a prošle godine razgovarao sa osnivačem Iberostara o njegovim daljim planovima u Crnoj Gori.

Picerija i restoran

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima je i Hotel Riviera u Njivicama.

Grupa koja zapošljava oko 27.000 radnika godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Migel Fluksa Roseljo je 581. na Forbsovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Inače, hotel u Njivicama nije radio dvije godine. Bivši vlasnik, izraelska kompanija “JT Investments”, ga je kupila 2004. godine, renovirala, ali zbog dugova i napustila prošle godine. Tako je “Rivijeru” prodao je hipotekarni povjerilac Heta Asset Resolution AG, na javnoj licitaciji prošlog ljeta kompaniji „Montenegro hotels“ doo Kotor, za 6,8 miliona eura. To je kompanija Branka Ćupića, suvlasnika „Iberostar Bellevue hotel“ Bečići.

Kako izgleda obnovljeni hotel sa 4 vile, Stela, Venera , Kometa i Luna, sa novim nazivom, koji mu je vjerovatno omgućio i brži povratak na tržište, koliko je uloženo novca, što su dalji planovi, investitor će otkriti večeras. Otvaranje je najavljeno za 20:30 časova.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code