OBRAD GOJKOVIĆ: PODRŽAVA ME 90% ČLANSTVA SNP-A

OBRAD GOJKOVIĆ: PODRŽAVA ME 90% ČLANSTVA SNP-A

168
0
Podijeli

Predloženi kandidat hercegnovskog SNP-a za predsjednika opštine, Obrad Gojković, nakon sinoćnje sjednice Odbora te partije, odgovorio je Radiju Jadran na nekoliko pitanja koja se odnose na dalju proceduru za izbor najodgovornije ličnosti grada, kao i unutarpartijske i koalicione odnose.

Radio Jadran: Od kandidature za predsjendika opštine odustao je Dejan Mandić, koji nije htio da komentariše razloge za to. Znate li Vi te razloge?
Obrad Gojković: Razloge ne znam, jer sinoć direktno sa Odbora gospodin Mandić je otputovao za Italiju, tako da nismo imali prilike da razgovaramo.
Radio Jadran: Dobili ste znatno više glasova od Zorana Šabanovića, ali da biste bili izabrani na Skupštini treba Vam podrška svih odbornika Vaše partije, kao i svih koalicionih partnera. Imate li je ?
Obrad Gojković: Dobio sam podršku 90% članstva Socijalističke narodne partije. Pokazalo se jedinstvo partije na djelu i mislim da su ih najviše rukovodili neki principi koje su iskristalisali članovi SNP-a. To je da se za ovih 14 godina vlasti puno uradilo, mnogi projekti su realizovani, međutim, normalno je da se sa 14 godina vlasti nagomilaju i određeni problemi. Ono što traži članstvo, a i moj lični stav je, da se ti problemi moraju odlučno riješavati. Vjerovatno su mene prepoznali kao osobu koja te probleme može riješiti na jedan odlučan način.
Radio Jadran: Na koje probleme mislite?
Obrad Gojković: Mislim da prije svega 14 godina vlasti dovede administarciju u poziciju neaktivnosti, slabijeg rada, neefikasnosti i to onda proizvodi loše efekte po servis građana.
Radio Jadran: Je li tačno da je više od 20 članova OO SNP-a sinoć revoltirano napustilo sjednicu?
Obrad Gojković: Ne, u potpunosti ta informacija nije tačna.
Radio Jadran: Rekli ste da imate 90 odsto podrške članstva svoje partije, ali jeste li baš sigurni da će svi odbornici SNP-a biti za Vas?
Obrad Gojković: Procedura izbora predsjednika opštine je složena i može da bude neizvjesna, pogotovo kada se zna da postoje otpori promjenama. Međutim, snaga partije je ono što je prevazilazilo sve probleme i dolazilo je do međusobnog dogovora. Tako da očekujem da će svi odbornici biti jedinstveni za kandidata SNP-a.
Radio Jadran: Može li presuditi uticaj vrha partije?
Obrad Gojković: Ne vidim potrebu da se nešto presuđuje. Ovo su stvari dogovora i razgovora, konsultacija. Samo organi partije mogu da odlučuju o ovim stvarima, normalno i vrh SNP-a, jer, u ovoj proceduri nedostaje još jedan akt. To je odluka i saglasnost IO GO SNP-a. To je složena procedura, jer izboru treba da prethode potpisi odbornika, podrška koalicionih partnera i tek onda ja sam kandidat partije.
Radio Jadran: Pomenuli ste koalicione partnere, a PZP Vas je nedavno uslovio da neće dati podršku kandidatu SNP-a za predsjednika opštine, ako ne odustanete od Zorana Šabanovića kao direktora „Vodvoda”. Kako to komentarišete?
Obrad Gojković: To je političko pravo svakog činioca koalicije. Oni su iznijeli svoj stav. To će još biti predmet naših dogovora i ja se nadam dogovoru.
Radio Jadran: Hoće li biti izabran direktor „Vodovoda” priije izbora predsjednika opštine?
Obrad Gojković: To je stvar koju riješava Bord direktora D.O.O. „Vodovod” i mi se ne miješamao u stručne ocjene. Oni će najbolje znati da procijene na osnovu programa rada i referenci kandidata ko će biti direktor „Vodovoda”.
Radio Jadran: Novska lista je najavila da će imati svoga kandidata za predsjendika opštine, a iz DPS-a se još nisu izjasnili. Kako ocjenjujete te mogućnosti da se pojave protivkandidati?
Obrad Gojković: DPS je najavio da neće imati kandidata prije dva-tri mjeseca. Očigledno da je to bila ishitrena politička procjena i da su oni vjerovatno računali na neke druge projekte. Novska lista je naš bivši koalicioni partner koji se konstruktivno ophodi prema interesima građana. Ispoštovaćemo svakako svaki njihov predlog.
Radio Jadran: Znači, ipak, računate, na Novsku listu, ako bude trebalo?
Obrad Gojković: Ne, mi samo imamo razumjevanje zato što će Novska lista podržati nekog kandidata, da li svog, ili nekog drugog. Taj sud prevashodno donosimo na osnovu onoga što je do sada radila Novska lista u lokalnom parlamentu, gdje se možda nijesmo uvijek slagali oko nekih odluka, ali je očigledno to konstruktivna ideja Novske liste. To je lokalna partija sa izrazitim lokal-patriotizmom i to svakako treba pozdraviti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code