OBUČENI KOMUNALNI POLICAJCI NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI U DANILOVGRADU

OBUČENI KOMUNALNI POLICAJCI NA POLICIJSKOJ AKADEMIJI U DANILOVGRADU

706
0
Podijeli

Načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić i trojica komunalnih policajca: Srđan Mikulić, Milorad Dabović i Aleksa Đekić, prvi su službenici hercegnovske Komunalne policije koji su završili obuku na Policijskoj akademiji u Danilovgradu, po programu obrazovanja za zanimanje komunalni policajac. Danas su im uručene potvrde o završenoj obuci.

Njih četvorica su sa kolegama iz drugih crnogorskih opština prošli teorijsku i praktičnu obuku koja je trajala pet sedmica. Teorijski dio podrazumijevao je detaljno upoznavanje sa važećim zakonima i propisima koji se odnose na rad komunalne policije. Praktični dio obuke odnosio se na savladavanje lica koje pruža otpor. Ostalo je još samo polaganje završnog ispita, koji organizuje Uprava za kadrove pred Komisijom Ministarstva unutrašnjih poslova, kazao je načelnik Bijelić.
Prema novom Zakonu o komunalnoj policiji, svi komunalni policajci moraće da prođu obuku i polože ispit pred Komisijom da bi dobili sertifikate. Na Policijskoj akademiji u Danilovgradu sada su na obuci još četvorica službenika Komunalne policije iz Herceg-Novog. Dvojica su obuku započela 12. oktobra – Slobodan Vukašinović i Dušan Miljanović, a druga dvojica 26. oktobra – Vasilije Seferović i Željko Bajčeta.
Obuku za grupe od po 25 službenika organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sprovodi je Policijska akademija u Danilovgradu koja obezbjeđuje smještaj, ishranu i priručnike, a finasiraju je opštine iz kojih službenici dolaze.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code