Obustava radova na Šetalištu od 26. decembra do 10. januara

Obustava radova na Šetalištu od 26. decembra do 10. januara

1302
1
Podijeli

setaliste radovi decembarRekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od kupališta Rafaello do Galeba u Igalu odvija se planiranom dinamikom. Polaganje kolektorskih cijevi u trup šetališta od restorana Mimoza do Galeba u okviru prve faze okončano je u rekordnom roku zahvaljujući tehničkoj službi hercegnovskog Vodovoda.
Prije dvadesetak dana počela je druga faza projekta na proširenju šetališne staze. Taj posao, za koji je angažovana barska kompanija Đokić group trebalo bi zajedno sa trećom fazom, da traje 90 dana. V.d. direktor Agencije za izgradnju Herceg Novog, Nikša Grgurević kazao je Radiju Jadran da će tokom novogodišnjih praznika gradilište biti konzervirano, ali i da će biti neophodne manje izmjene u projektu:
„Gradilište zatvaramo najvjerovatnije 26. decembra, i radova na terenu neće biti do 10. januara. To vrijeme ćemo iskoristiti da napravimo novo snimanje terena koje bi trebalo da krene već od sjutra, jer će projekat pretrpjeti manje izmjene. Konkretno, most ispod Galeba je jako oštećen, biće potrebna još jedna betonska konstrukcija, da bi mogao da „istrpi“ proširenje šetališta“, pojasnio je Grgurević.
Do sada je obavljeno skoro 40% posla, odnosno najkomplikovaniji dio. Konačan završetak radova ipak se ne može tačno precizirati, mada Grgurević vjeruje da bi to moglo biti u martu sljedeće godine.
Podsjetićemo rekosntrukcija je počela 20. oktobra, a riječ je o dionici dužine 365 metara i 1600 metara kvadratnih. U prvoj od tri faze položeno je 360 metara cijevi FI 500 i 60 metara cijevi FI400, 12 šahtova sa svim pratećim priključcima, prekidna komora kao i 5 konstrukcija kišne kanalizacije. Time je riješen dugogodišnji problem otpadnih voda, kao i polaganja cijevi i bulžira za sve elektro i telekomunikacione kablove koji mogu biti potrebni u budućnosti da bi se izbjeglo ponovno raskopavanje šetališta.
Druga faza podrazumjeva proširenje Šetališta i postavljanje odgovarajućih elemenata ograde, dok treća predviđa popločavanje i postavljanje rasvjete. Šetalište će u ovom dijelu biti prošireno na 6 metara, uz noseće stubove. Sve će koštati 360 hiljada eura, koje su obezbijedili JP Morsko dobro i opština.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code