Ocean Lava Montenegro – trka svjetskog nivoa, Novljani odlični

Ocean Lava Montenegro – trka svjetskog nivoa, Novljani odlični

1
Podijeli

U Kotoru je uspješno završena prva trka u istoriji Crne Gore u dugoj distanci, ili triatloncima dobro poznatoj „half Ironman” distanci koja obuhvata 1,9 km plivanja, 90 km biciklizma i 21 km trčanja. Čak 480 takmičara iz 38 zemalja osvajali su satima kilometar po kilometar, u moru, na biciklima i na nogama. Puno dobre energije, puno podrške publike, pomoć od čak 300 volontera.

Jeste da je zbog trke bio obustavljan saobraćaj, ali svi koji su uspjeli da savladaju ovu rutu plivajući, vozeći bicikl, pa onda trčeći, ukupno  skoro 113 km, na dionici Kotor-Kamenari, zaslužuju veliki respekt.

Picerija i restoran

Bilo je to veliko iskustvo za sve učesnike, priznanje za crnogorski triatlon ali i promocija Kotora, Bokokotorskog zaliva i kompletne države kao turističke i sportske destinacije.

Svih pet članova Triatlon kluba X Herceg Novi, uprkos povredama i drugim zdravstvenim problemima uspješno su završili, kako kažu, trku svjetskog nivoa, pa čak i iznad toga. Ocean Lava Montenegro ujedno je bila i državno prvenstvo u dugom triatlonu.

Jelena Tomašević je osvojila 1. mjesto u Crnoj Gori i stigla za  5:06. Ona je u kategoriji od 24-29 godina osvojila 2. mjesto, a u ukupnom plasmanu žena zauzela je 5. mjesto.

Sa vremenom 4 sata i 28 minuta Luka Čupić je na 1. mjestu u Crnoj Gori, a u apsolutnom plasmanu, odličan na 7. poziciji.

Goran Daničić je zauzeo 3. mjesto u Crnoj Gori, sa vremenom 5 h i 9 minuta.

Marko Butulija je, s povredom, prošao zadatu distancu za 5 sati i 23 minuta , a Predrag Petrović za 5 sati i 40 minuta.

Davor Preočanin i njegova mješovita štafeta sa Milušom Bošković i Urošem Zorajom, su zauzeli 2. mjesto u mix štafetama.

– Bio je ovo lijep i uzbudljiv vikend u Kotoru. Hvala organizatorima, Triatlon klubu Multisport akademija Mayer, volonterima, hvala svima. Vidimo se 2019 – poručuju iz TK Herceg Novi, sretni što su bili učesnici treće međunarodne triatlon trke Ocean Lava Montenegro u okviru Ocean lava serije takmičenja u 15 zemalja svijeta.

1 komentar

 1. Malo je reći odlični!
  A tek pojedinačne priče 🙂 Treba pitati Marka Butuliju zbog čega preskače drona, Luku Čupića što je bitan broj 110, Peđu i Jelenu kako se pozira … 😀 😀 😀

  Spektakl koji je trajao 3 dana, na koji sam otišao umoran, radi sva tri dana i vratio se sa osmjehom!

  Uskoro fotografije na zvaničnoj facebook stranici Ocean Lava Montenegro!

  6
  3

Ostavite komentar

*

code