Očišćena staza od Tople do Sušćepana

Očišćena staza od Tople do Sušćepana

1789
4
Podijeli

Na dionici starog, kamenitog, puta, od Tople II, predio zvani Tatarbašta, gdje je i stari kameni most, do crkve na Sušćepanu, juče je radilo tridesetak ljudi, od 9 do 3 h poslije podne.
ciscenje staze topla suscepan 170416 1Prvo je staza čišćena od krutog otpada, plastike,  najlon kesa i drugog otpada iz domaćinstava, a potom je akcija nastavljena na čišćenju obala Babinog potoka uz most u Tatarbašti. Radile su pile na sječi sasušenog drveća, Željko Starčević je rukovodio i radio na popravci stare kamenite staze, a uz njega i direktori Agencije za izgradnju, Nikša Grgurević i TO Bojana Blagojević.

ciscenje staze topla suscepan 170416 2Ova staza je u planu NVO „Koraci“ i novskih agencija da bude uređena na nivo kvaliteta da uđe u turistički program Herceg Novog, kao jedna od staza za upoznavanje našeg lijepog zaleđa. Poznato je da je sve više turista koji vole da „osvajaju“ naše zaleđe tzv. nordijskim hodanjem.

Picerija i restoran

Uređena staza zvanično će biti otvorena 23. aprila, povodom Svjetskog dana Planete Zemlje.

Radnu akciju je organizovala NVO „Koraci“ u saradnji sa Turističkom organizacijom,  Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Agencijom za izgradnju i razvoj grada, Agencijom za zaštitu i razvoj Orjena, kao dio šireg projekta „Nordijski hod hercegnovskim stazama“.  Akciji su se odazvali i specijalci, planinari iz NVO „Orjen outdoor“, hercegnovsko preduzeće „Čistoća“ i „Ekološko društvo Boke“.ciscenje staze topla suscepan 170416 3

4 Komentari

 1. SS-ovac, Zirine ne idu ni preko kamene staze, niti na bilo koji način “hvataju” most. I neće biti beton, već eko kompleks. Mogli su doć i DPS ovi direktori, nije im branio niko, poziv je bio javan. Prošetajte tim dijelom, sada je lijepo uređeno, možda se oraspoložite, pa ne budete toliko otrovni. PS. mislio sam da SSovaca nema ni u Njemačkoj više!
  0  0
 2. Zivjeci neko vrijeme na Zapadu, cijenim svaki napor da se zaledje Herceg Novog ucini pristupacnim setacima. Mislim da je to zakasnjeli pokusaj, jer se taj prostor desetinama godina unistava. Pjesaceci do izvora, primjetio sam da je stari austrougarski put na velikom dijelu sasvim propao, kao sto su i suvomedje oronule i pale. Neposredno ispod izvora uz samu stazu nalazi se djubriste sa velikom kolicinom zivotinjskog otpada mimo svih civilizacijskih pravila koje svakom setacu skrece pogled. Zato bi volio da mi neko objasni kako cete u ovom kratkom periodu uraditi bar minimum da se setac osjeca prijatno u ovom inace prelijepom ambijentu.
  0  0
 3. Malo je bizarno od opstine i izborovih direktora da se slikaju kako ciste stazu kad u Mapi investicija grada stoji da ce tu biti Zirine gardens tsko da tu nece biti ni s od staze nego beton. Bilo bi lijepo kad bi znali sta ocete staze ili komplekse. Malo pokosili stari put i sad ce biti i zvanicno otvaranje. Ajde ne mlatite!
  1  0

Ostavite komentar

*

code