“Očistimo Novi za jedan dan” – velika akcija čišćenja 20. maja

“Očistimo Novi za jedan dan” – velika akcija čišćenja 20. maja

2528
2
Podijeli

ilija peulic 180516U Herceg Novom 20. maja biće organizovana akcija čišćenja „Očistimo Herceg Novi za jedan dan“, kao dio globalne velike zajedničke akcije „Očistimo Crnu Goru za jedan dan“, i međunarodne akcije „Let’s do world“.

 

Nosilac akcije  „Let’s do it“ u Crnoj Gori je Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid iz Podgorice, uz podršku Ministarstva održivog razvoja i turizma, a sprovodi se radi podizanja svijesti građana o ekološkim problemima zajednice u kojoj žive.

Picerija i restoran

Prema riječima sekretara za komunalne djelatnosti i ekologiju, Ilije Peulića, u akciji će učestvovati građani, komunalne službe, preduzeća i civilni sektor, a učešće su najavile i brojne NVO kao i jedinice lokalne samouprave.

„U Herceg Novom postoje tri tzv. crne tačke, a mi smo odredili nekoliko problematičnih lokacija: Blatna plaža, koja će biti centralna lokacija, selo Kameno, kao i mjesta duž rivijere Bijela, Baošići i Kumbor. Akcija će se održati iako su najavljeni loši vremenski uslovi, a ja očekujem da će biti oko 500 ljudi“, poručio je Peulić na današnjoj pres konferenciji.

Kako je najavljeno, preduzeće Blue Line, obezbijediće prevoz djece do lokacija i nazad, DOO Krušo niskogradnja, mehanizaciju, a NVO Ruke će za djecu OŠ „Dašo Pavičić“ održati edukativnu radionicu na temu značaja reciklaže i očuvanja priorode.

2 Komentari

  1. Danima se cisti Blazna plaza i plaza do nje i sve sto se skupilo (uglavnom morska trava)ostavljeno je na 2m od plaze i izgleda kao pravo ruglo.Zasto to nije uoceno od strane Komunalnih policajaca???
    0    0

Ostavite komentar

*

code