OD 1. JULA PET DOLAZNIH PERONA ZA AUTOBUSE UMJESTO GARAŽE

OD 1. JULA PET DOLAZNIH PERONA ZA AUTOBUSE UMJESTO GARAŽE

127
0
Podijeli

Dolazni peroni za autobuse na mjestu bivše dvospratne garaže, preko puta Autobuske stanice u Herceg Novom biće obezbjeđeni i označeni do 1. jula, potvrdio je za Radio Jadran sekretar za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine, Mladen Kadić.

– Obilježavanje vertikalne i horizontalne signalizacije trebalo je da počne ovog vikenda, međutim imamo problema sa “izmiještanjem” auta koja su tu parkirana, pa će najvjerovatnije morati da interveniše MUP i Komunalna policija, objašnjava Kadić.
Sam posao postavljanja signalizacije trajaće dva dana, a biće adaptirano 5 dolaznih perona, kao i mjesta za taksi vozila.
– To će biti dovoljno za turističke autobuse, da se putnici iskrcaju ili ukrcaju, i na taj način rasteretiće se glavna stanica, uvjerava Kadić.
On je istakao i da bi do 1. jula trebalo da se postavi horizontalna signalizacija za turističke autobuse koji će prolaziti kroz centar grada, na tri mjesta:
– To su uglavnom mjesta na kojima se od 1. jula mijenja režim saobraćanja: ulaz sa magistrale ka zgradi Novljanke, zatim na raskrsnici od Igala ka Toploj, kao i kod Kanli kule ka skretanju ka starom Domu zdravlja, pojašnjava on.
Metalna dvospratna konstrukcija garaže biće deponovana do kraja ljeta na prostoru JP “Čistoća” u Servisnoj zoni.
Proteklih dana u glavnoj gradskoj ulici, Njegoševoj, iscrtan je i novi “raspored” za parkiranje, pa se tako vozila umjesto poprečno porkiraju uzdužno, čime se smanjio broj mjesta za parkiranje, ali se zato dobilo znatno više mjesta za prolazak vozila, odnosno turističkih autobusa.
Podsjetićemo i da su hercegnovski odbornici usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o regulisanju drumskog saobraćaja u gradu, koja je izazvala dosta polemike. Od 1. jula biće uvedeno i jednosmjerno saobraćanje sa magistrale, pored Kanli kule do Karače.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code