Od 1. juna Herceg Novi bez restrikcija vode

Od 1. juna Herceg Novi bez restrikcija vode

5242
7
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg_novi_14Iz hercegnovskog „Vodovoda“, su jutros, iako smo juče cio dan tražili  informaciju, potvrdili:

„Punjenje vodom hidro tunela Gorica-Plat očekuje se u periodu od 30.05. do 31.05.2016.g. Planirano je da se 31.05. u jutarnjim časovima izvrše testiranja turbina i kontrole pritisaka u HE Plat nakon čega će voda biti puštena u cjevovod Plat-Herceg Novi“.

Picerija i restoran

Dodaju i da će nakon redovne procedure ispiranja cjevovoda, hemijske i mikrobiološke kotrole kvaliteta vode i utvrđivanja ispravnih parametara voda biti distribuirana u sistem za vodosnabdijevnje. Stabilizacija vodosnabdijevanja se očekuje u srijedu 1. juna.

Prolazi tako još jedan period kada je Herceg Novi bio bez preko 400 sekundnih litara vode sa Plata. Kao i uvijek kad se zatvore slavine zbog redovne sanacije hidrotunela Gorica-Plat, otvore se optužbe u ovdašnjoj javnosti zbog dugogodišnje nesposobnosti nadležnih u Opštini da obezbijede cjelogodišnje uredno snabdijevanje vodom. Bilo je tako i ovoga puta, iako je nova vladajuća garnitura, za razliku od prethode, uspjela da pokrene s “mrtve tačke“ posao priključenja Herceg Novog na regionalni sistem snabdijevanja iz izvora Bolje sestre. Osim toga, tokom obustave vode sa Plata, proteklih 15 dana, Herceg Novi je dobijao i dodatnih 75 litara vode u sekundi iz Konavala. Potrošači su zato umjesto po 20 sati, kako je najavljeno, bez vode bili po desetak sati dnevno, a niže zone i nijesu imali restrukcije.

7 Komentari

 1. e to nije tačno na gomilu je bilo po dva sata ujutro i tako i naveče.izvještavajte istinito i ne branite novu vlast jer su isti kao i oni prije njih.
  0  0
 2. U Bijeloj isto vode ko i ranijih godina. 2 sata dobrog pritiska, da vam masina opere i ako upalite bojler 3 clana familije se mogu istusirati ili jedan i po ako imate zenu koja voli da se licka. Narednih sat, dva ima vode ali kap po kap. I smesno je uopste razgovarati ima li litar vode vise ili manje, dok god voda nestaje. Kakav turizam, kakve budalastine. Juce na trgu menjaju brojila za struju, kao da ss to nije moglo odraditi zimus. Turista koji je juce bio u gradu u cudu, nit vode niti struje do 7 popodne.
  0  0
 3. Umjesto 2 puta po 2 data imali smo 2 puta po 4 sata sto je bolje ali ipak lose. I nije 10 nego 16 sati bez vode sto je za onoga ko kasno s posla dodje i ne moze se ljudski istusirat isto ko da je nikako nema.
  0  0
 4. Ne volim restrikcije ali vec kad su tu, ove godine su bile podnosljive. Jeste da se kupovovala voda za pice, ali nije teklo blato iz slavine kao prosle godine… i nekih ranijih godina
  0  0
 5. Nešto bolje stanje u odnosu na restrikcije prethodnih godina – duže je bilo vode – ali:

  1. Nije nam bilo zvanično rečeno da će vode biti duže tako da nismo mogli da prema tome nešto planiramo, nego samo ako ima, ima

  2. Voda za piće se morala kupovati i dovlačiti kao i ranije

  Ne bih zasada nešto mnogo slavio.
  0  0

Ostavite komentar

*

code