Od 1. juna svi turistički biroi biće u funkciji

Od 1. juna svi turistički biroi biće u funkciji

794
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_turisticki info punkt 1TO Herceg Novi od početka godine učestvovala je na šest međunarodnih sajmova u Beogradu, Moskvi, Kijevu, Bakuu i Budimpešti na kojima je uspostavila kontakte sa turoperatorima specijalizovanim za outgoing turizam i medijskim kućama sa emitivnih tržišta i dogovorila dolazak studijskih grupa u posjetu, odgovoreno je našem radiju iz TO Herceg Novi. Na sajmovima TOHN je imala brojne intervjue, prezentacije i saopštenja za lokalne medije zemlje domaćina:

„U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuti da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u našoj zemlji i gradu, kao što su Portonovi, Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije čija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije. Takođe, bolja avio povezanost sa ovim tržištima, pored ostalih aktivnosti, bitno utiče na rast turističkog prometa“, navodi se u odgovru na pitanja Radija Jadran.

Prema najavama iz lokalne TO, turist biroi na području čitave opštine, uz trenutno aktivna tri, trebalo bi da budu otvoreni od 1. juna.

„Biće otvoren isti broj TIB-a kao prošle godine, njih 16, uz mogućnost malih izmjena nekih lokacija. Svi turističko informativni biroi radiće u punom kapacitetu od 1. juna, a već od maja ćemo po potrebi povećati broj otvorenih turističko informativnih biroa duž hercegnovske rivijere“, odgovaraju iz TO.

Trenutno rade tri turističko informativna biroa, koji su bili na raspolaganju građanima i turistima tokom cijele godine i to na glavnom gradskom trgu, u Igalu i na kružnom toku u Meljinama.

Turistička organizacija Herceg Novi je tokom 2015. godine na poslovima informatora u turističko informativnim biroima i poslovima anketiranja uposlila 40 radnika na određeno vrijeme.

„Koliko će radnika biti angažovano tokom trajanja ove turističke sezone, zavisiće od broja otvorenih turističko informativnih biroa i potreba Turističke organizacije Herceg Novi“.

2 Komentari

  1. ajde bar jednom ovaj put gledajte da zaposlite barem pola ljudi a da nije preko veze. nego zaposlite ljude po skoli i znanju a ima ih hvala bogu.iako znam da od toga nema nista kao ni dosad
    0    0
  2. Ove godine turusticke agencije imaju pravo prijave boravka.Da li ce turisticko informativni centri vratiti svoju osnovnu djelatnost ,turisticke informacije, ili ce i ove godine biti punktovi policije za prijavu i placati svoje zaposlene i obaveze ,a navedenu uslugu nisu naplacivali.U prevodu radili su besplatno odnosno jos gore, imali bespotrebne troskove.
    0    0

Ostavite komentar

*

code