Od 1. juna svi turistički biroi biće u funkciji

Od 1. juna svi turistički biroi biće u funkciji

893
2
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_turisticki info punkt 1TO Herceg Novi od početka godine učestvovala je na šest međunarodnih sajmova u Beogradu, Moskvi, Kijevu, Bakuu i Budimpešti na kojima je uspostavila kontakte sa turoperatorima specijalizovanim za outgoing turizam i medijskim kućama sa emitivnih tržišta i dogovorila dolazak studijskih grupa u posjetu, odgovoreno je našem radiju iz TO Herceg Novi. Na sajmovima TOHN je imala brojne intervjue, prezentacije i saopštenja za lokalne medije zemlje domaćina:

„U razgovorima sa partnerima posebno je istaknuti da medijske aktivnosti predstavnika velikih projekata u našoj zemlji i gradu, kao što su Portonovi, Luštica Bay, Porto Montenegro, Dukljanski vrtovi, Aman rizort i druge investicije čija je realizacija u toku, utiču na rast interesovanja turista za našu zemlju, kao i na ukupno poboljšanje imidža Crne Gore kao turističke destinacije. Takođe, bolja avio povezanost sa ovim tržištima, pored ostalih aktivnosti, bitno utiče na rast turističkog prometa“, navodi se u odgovru na pitanja Radija Jadran.

Picerija i restoran

Prema najavama iz lokalne TO, turist biroi na području čitave opštine, uz trenutno aktivna tri, trebalo bi da budu otvoreni od 1. juna.

„Biće otvoren isti broj TIB-a kao prošle godine, njih 16, uz mogućnost malih izmjena nekih lokacija. Svi turističko informativni biroi radiće u punom kapacitetu od 1. juna, a već od maja ćemo po potrebi povećati broj otvorenih turističko informativnih biroa duž hercegnovske rivijere“, odgovaraju iz TO.

Trenutno rade tri turističko informativna biroa, koji su bili na raspolaganju građanima i turistima tokom cijele godine i to na glavnom gradskom trgu, u Igalu i na kružnom toku u Meljinama.

Turistička organizacija Herceg Novi je tokom 2015. godine na poslovima informatora u turističko informativnim biroima i poslovima anketiranja uposlila 40 radnika na određeno vrijeme.

„Koliko će radnika biti angažovano tokom trajanja ove turističke sezone, zavisiće od broja otvorenih turističko informativnih biroa i potreba Turističke organizacije Herceg Novi“.

2 Komentari

  1. ajde bar jednom ovaj put gledajte da zaposlite barem pola ljudi a da nije preko veze. nego zaposlite ljude po skoli i znanju a ima ih hvala bogu.iako znam da od toga nema nista kao ni dosad
    0    0
  2. Ove godine turusticke agencije imaju pravo prijave boravka.Da li ce turisticko informativni centri vratiti svoju osnovnu djelatnost ,turisticke informacije, ili ce i ove godine biti punktovi policije za prijavu i placati svoje zaposlene i obaveze ,a navedenu uslugu nisu naplacivali.U prevodu radili su besplatno odnosno jos gore, imali bespotrebne troskove.
    0    0

Ostavite komentar

*

code