Od 30. aprila do 11.juna četiri kursa za obuku spasilaca na vodi

Od 30. aprila do 11.juna četiri kursa za obuku spasilaca na vodi

2543
2
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_ilustracija_SpasiociCrveni Krst Crne Gore – nastavni Centar za obuku spasilaca na vodi u Domu solidarnosti u Sutomoru i JP za upravljanje morskim dobrom i ove godine organizuju sedmodnevne kurseve za obuku spasilaca na vodi.
Planirana su 4 kursa koja će biti održana u nastavnom Centru za obuku spasilaca u Sutomoru, od 30. aprila za kada je zakazan početak I kursa. Drugi kurs predviđen je od 19. maja, treći od 3. juna, a IV od 11. juna.

Da bi aplicirali, poterncijalni kandidati moraju zadovoljiti nekoliko uslova. Moraju imati minimum 18 godina (za zvanje spasilac-kandidat), prije početka kursa. Kandidat mora dostaviti uvjerenje o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje), mora uspješno završiti provjeru psihofizičkih sposobnosti u moru, koja obuhvata: ronjenje na dah (20 metara i više), plivanje (50 metara za 50 sekundi i brže) i plivanje (300 metara slobodnim stilom za 6 minuta i 20 sekundi).

Picerija i restoran

Takođe kandidat mora imati minimum 100 časova nastave (teoretske, praktične i iz prve pomoći) prije polaganja završnog ispita. Završni ispit obuhvata: znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti, znanje iz teorije spasilaštva, znanje iz pružanja prve pomoći.

Do sada su održane i 4 praktične i teorijske provjere za ovjeravanje licenci za spasioce za 2016. godinu. Prva sljedeća provjera predviđena je za 20. marta na bazenu Dragan Trifunović u Budvi. Nakon nje, uslijediće provjere 27.03, 10.04., 17.04. i 24.04. takođe na bazenu Dragan Trifunović.
Preostalih 5 provjera biće održane u nastavnom Centru u Sutomoru od 1. maja do 4. juna.

Provjera uključuje: znanje i iskustvo iz oblasti plivačkih sposobnosti (discipline istovjetne onim koje se polažu na završnom ispitu poslije kursa), znanje iz teorije spasilaštva i poznavanje KPR (reanimacije) i pružanja prve pomoći.
Maksimalan broj kandidata za ovjeru licence po terminu je 20 kandidata. Spasilac (kandidat za ovjeru) je dužan da se prijavi nastavnom Centru za obuku spasilaca na vodi Crvenog krsta za termin ovjere najkasnije 5 dana prije termina održavanja. Kandidat koji ovjerava licencu treba da dostavi: licencu i potvrdu o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti (ljekarsko uvjerenje).

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code