OD 3000 DUŽNIKA “VEKTRA BOKA” NAJZADUŽENIJA KOMPANIJA

OD 3000 DUŽNIKA “VEKTRA BOKA” NAJZADUŽENIJA KOMPANIJA

0
Podijeli

Na novom spisku “blokiranih” preduzeća, koji je objavila Centralna banka Crne Gore je 39 kompanija više nego na prošlom.

Dužnike je do avgusta predvodila kompanija Zavala invest, sa dugom od 41,27 miliona eura. Te kompanije nema više na spisku jer su, zbog uvođenja stečaja, povučeni nalozi blokade, prenosi Mina business.
Najzaduženija kompanija sada je “Vektra Boka”, biznismena Dragana Brkovića, koja je, prema novom spisku, povećala dug sa 9,62 miliona eura na 9,65 miliona eura.
Račun budvanskog preduzeća “Maestral inženjering” blokiran je zbog duga koji je u odnosu na prethodni spisak blago povećan na 7,02 miliona EUR. Budvanska kompanija je u blokadi šest godina i jedan mjesec.
Firma Provladex duguje 5,83 miliona eura, PS Gradnja 5,7 miliona, podgorička Vila park 5,56 miliona, podgorički E.I.C. Investment duguje 5,16 miliona eura, Vuk & Petrol Kotor 2,3 miliona, HLT fond 4,57 miliona eura i tivatski Indego 4,46 miliona.
Račun je blokiran i kompaniji Montri Igalo zbog 5,75 miliona eura duga. Kompanija Tehnoput povećala je dug sa 710,33 hiljade eura na 719,26 hiljada.
Od preduzeća koja su u evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS, Jugooceanija duguje 1,17 miliona, a preduzeće Limex 3,7 miliona eura.
Na novom spisku, koji CBCG u skladu sa Zakonom o platnom prometu objavljuje mjesečno, nalazi se skoro 3000 hiljade kompanija sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata, Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 200 ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.
Objavljivanje podataka počelo je u julu 2012. godine. Većina kompanija sa najnovijeg spiska povećala je dugovanja u odnosu na prethodni.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code