Od 32 đaka V3 razreda OŠ “Dašo Pavičić” čak 25 odličnih

Od 32 đaka V3 razreda OŠ “Dašo Pavičić” čak 25 odličnih

6508
11
Podijeli

Završetak školske godine u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ obilježen je  nesvakidašnjim rekordom. U odjeljenju V3 je  25 od 32 učenika postiglo odličan uspjeh. Po riječima razrednog starješine Zorice Čičković, tajna je u njihovoj ličnosti i načinu na koji ih motiviše.

V3 odjeljenje 2– Biti realan i iskren, biti uporan, istrajan i objektivan, u tome je  tajna dobrog uspjeha. Vidjela sam da je i njima najvažnije da sam sa njima iskrena, realna, što ne izdvajam favorite i što želim iz njih da izvučem ono najkvalitetnije – priča nam razredna najboljeg odjeljenja ove škole.

Picerija i restoran

V3 odjeljenje 3Ne postoji određeni predmet u kojem su učeninici najuspješniji, ili najmanje uspješni. Jednostavno riječ je o jako kvalitetetnom  odjeljenju, ali tu je  i istrajnost Zorice Čučković koja  forsira matematiku i jezike, jer joj, kako kaže, u privatnom životu puno znači kada je neko pismen. Posebnu pažnju ona  posvećuje razvoju logičkog mišljenja i zaključivanja kod svojih đaka i vodi računa o tome da materiju ne uče napamet.

– Pošto volim da crtam i slikam, prenijela sam tu ljubav i na njih, pa smo imali zapaženog uspjeha i u toj oblasti. Posebno bih istakla skoro završeni likovni konkurs Matice crnogorske – priča nam  Zorica Čičković.

V3 odjeljenje 1A, evo i kako su odlikaši postigli ovako sjajan rezultat. Učenica Nina Petrović pohvalila se da nema niti jednu četvorku. Ne voli mnogo da se opterećuje rasporedima, pa uči kad je raspoložena, najčešće ujutru. Efektivno nad knjigom provodi oko 3 sata, ostalo slobodno vrijeme koristi igrajući se na kompjuteru ili svom pametnom telefonu.

Njen drugar, Nikola Ivanović, takođe nema ni jednu četvorku, a učeći provodi oko 2 sata, dok ostatak dana, kao i većina djece, provodi uz video igre. Rekao nam je da je tajna njegovog uspjeha marljivost na časovima, na kojima i zapamti najviše gradiva.

V3 odjeljenje 5Njihova razredna je dodala da se veliki dio djece iz V3 odjeljenja uspješno bavi i sportom. Ističe se Bojana Crnković, mlada džudistkinja kluba „Igalo“, koja ima impresivnih 40 medalja, osvojenih na takmičenjima u Crnoj Gori i regionu. Nina Petrović je odbojkašica i reprezentativka Crne Gore. Ona je sa svojom ekipom boravila u Beogradu, a njena drugarica iz kluba Branka Petrović nam je kazala da su na turniru u Beogradu osvojile 3.mjesto. Anastasija Kiperaš, pored odbojke bavi se i folklorom u KUD „Igalo“. Ona se pohvalila peharom iz Bileće, osvojenim prošle godine. Iva Jeftović, korarkašica „Primorja“, pored košarke bavi se i baletom i plesom u parovima, u plesnom studiju „Diano“ sa kojim je prošle godine osvojila u Parizu čak 6 medalja. Luka Paunović se bavi vaterpolom, on se pohvalio već poznatim uspjesima mladih generacija Jadrana Carine.

– Oni su jako aktivni, a ja sam njhov pokretač. Negdje su nam se energije spojile, pa smo izrasli u jedan jako kvalitetan tim, a nadam se da će tako i nastaviti bez mene u daljem školovanju – ponosna je  razredna Zorica.

V3 odjeljenje 4Pored nastavnih i sportskih aktivnosti, njeni đaci svake godine učestvuju i u  dječijem karnevalu, organizuju i vannastavne aktivnosti, posjećuju ih  iz resornog Ministarstva i organizuju predavanja iz pčelarstva.

Za sve osnovce i srednjoškolce u Crnoj Gori počeo je raspust, a juče posljednji dan škole i rastanak sa razrednom Zoricom za cijelo V3 OŠ “Dašo Pavičić” je bio posebno dirljiv i pun emocija.

11 Komentari

 1. Kecelje ,ozbiljnost,posvećenost starim vrijednostima,znanju potrebnom za normalnii život i rad radi života, je potrebno ponovo vratiti u škole,iako to moderna generacija ne vidi,jer živi pod uticajem tehnologije koja ima jači uticaj nego nekad crkva.
  0  0
 2. Divno. Sve pohvale i za ucenike i za uciteljicu, a prije svega, pohvale za roditelje ucenika. Bez njih bi uzaludan bio trud i rad bilo koje uciteljice…
  Zelim da dodam da je jos dosta kvalitetnih ucitelja i odjeljenja, kako u ovoj, tako i u ostalim skolama. Svako odjeljenje i razredne starjesine imaju nesto cime se ponose, imaju vrline i mane, svak se trudi, radi…
  0  0
 3. Bravo za posvecenost, ovako inspirativna uciteljica mora postici ovako zapazen uspjeh. Tek da ih je vise takvih da omoguce djacima da dobiju kvalitetnu osnovu za citav zivot
  0  0
 4. Nijesam skoro pročitala bolju vijest!Sve čestitke cijelom odjeljenju,razrednoj,Nikoli i ostalim,samo tako da nastave i budu ostalim razredima primjer i obrazac za uspjeh.
  0  0

Ostavite komentar

*

code