OD 90 SEDAM KUPALIŠTA NA PRIMORJU IMAJU KVALITET VODE DRUGE KATEGORIJE ILI...

OD 90 SEDAM KUPALIŠTA NA PRIMORJU IMAJU KVALITET VODE DRUGE KATEGORIJE ILI NIJESU ZA KUPANJE

153
0
Podijeli

Nove analize sanitarnog kvaliteta morske vode na 90 javnih kupališta duž crnogorskog primorja, obavljene su 30. i 31. jula i pokazuju da je na 83 kupališta kvalitet morske vode bio je prve klase, a na 5 kupališta (5,6%) K2 klase.

Na 2 kupališta (2,2%) kvalitet morske vode prelazio je propisane granice, a riječ je o “Greco beach” u Budvi i “Maloj plaža” u Ulcinju, saopšteno je iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.
Od 20 kupališta u Herceg Novom na kojima je kontrolisan kvalitet morske vode, jedino je na centralnoj plaži u Kumboru i kupalištu “Bay beach” (plaža bivšeg hotela “Tamaris”) kvalitet vode bio druge klase. Na ostalim kvalitet je bio odličan.
U tivatskoj opštini, od uzoraka morske vode uzetih sa 9 kupališta, jedino je na kupalištu hotela “Kamelija” voda bila K2 klase, dok je na ostalim bila K1.
U kotorskoj opštini, na kupalištu kod novog naselja i “Pirate Bar” voda je bila K2 klase, dok je na ostalih 11 bila K1 klase.
Na ovim kupalištima Institut za biologiju mora uzeo je ponovne uzorke morske vode radi utvrđivanja da li je riječ o prolaznoj pojavi ili mogućem zagađenju morske vode.
O rezultatima ponovljenih analiza Javno preduzeće će odmah
obavijestiti javnost u medijima, a svi rezultati ispitivanja sanitarnog kvaliteta morske vode za svaku pojedinačnu lokaciju mogu se pogledati na posebnoj aplikaciji na web stranici www.morskodobro.com , navode iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code