Od iduće sedmice privremeni priključak na regionalni vodovod

Od iduće sedmice privremeni priključak na regionalni vodovod

2468
4
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_herceg novi 4Do kraja sljedeće sedmice trebalo bi da bude okončano uvlačenje sanacionog materijala u stari dio tunela, odnosno cjevovoda kojim će se opština Herceg Novi privremeno i po potrebi, sa tivatske strane, spojiti na sistem regionalnog vodosnabdijevanja. To je posao koji je započet početkom aprila. Radovi su pri kraju i tada će se izvršiti i tehnička proba, kao i dezifenkcija cjevovoda, saopštio nam je glavni inženjer u Regionalnom vodovodu, Ivan Špadijer.
– U dosadašnjoj fazi – izradi projektne dokumentacije i sanacionoj fazi Regionalni vodovod uložio je oko 400 hiljada eura i taj prvi niz aktivnosti je sada okončan. Ono što slijedi jeste izgradnja 3,2 km cjevovoda između prekidne komore i Opatova – naveo je on.
U tom slučaju biće povezan kompletan sistem, jer već sada Regionalni vodovod posjeduje određenu infrastrukturu, koja je izgrađena prije 30 godima u Herceg Novom.
– Predstoji obezbjeđenje finansijskih sredstva sa Opštinom Herceg Novi, resornim Ministarstvom i Azmontom. Azerbejđžanska kompanija je izrazila spremnost da pomogne u tom dijelu, jer će i oni biti krajnji korisnici a znaju da je naša voda visokog kvaliteta. Time ćemo riješiti problem vodosnabdijevanja koji postoji na hercegnovskoj rivijeri već dugi niz godina – dodao je on.
Herceg Novi se posljednjih godina privremeno snabdijeva vodom iz Regionalnog vodovoda nekim improvizovanim priključkom, tokom ljetnje sezone. Kako je Špadijer ranije kazao za Radio Jadran, dio Herceg Novog i ovog ljeta snabdijevaće se vodom iz Regionalnog vodovoda i očekuju da im se iz lokalne uprave zvanično obrate, kako bi se utvrdilo tačno kolike količine vode i u kojoj dinamici će isporuke biti neophodne.
On je izrazio nadu da bi od septembra mogle krenuti ažurnije aktivnosti na spajanju naše Opštine na Regionalni vodovod, te da bi sljedeće godine i Herceg Novi konačno bio umrežen na sistem regionalnog vodosnabdijevanja.

4 Komentari

  1. HERCEG NOVI je trpio restrikcije prije 20 i 30 godina,jer je voda isla Budvi.Zadnjih godina politika se umjesala pa voda tim cjevima “nije” mogla doci do HN.Sad izgleda moze. Zivjela politika.

Ostavite komentar

*

code