OD KAZNI IZ OBLASTI SIVE EKONOMIJE PRIKUPLJENO 200 HILJADA EURA ZA DRUŠTVENO...

OD KAZNI IZ OBLASTI SIVE EKONOMIJE PRIKUPLJENO 200 HILJADA EURA ZA DRUŠTVENO KORISNE PROJEKTE

129
0
Podijeli

U okviru projekta „Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije”, prikupljena su sredstva za rekonstrukciju Odjeljenja za psihogerijatriju Doma za stare u Risnu, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

„Zahvaljujući značajnom učešću građana u ukazivanju na nepravilnosti iz oblasti sive ekonomije i ažurnom postupanju inspekcijskih organa, do sada je prikupljeno preko 200 hiljada eura za projekte od opšteg društvenog značaja”, kazali su predstavnici Ministarstva.
Oni su naveli da je Odjeljenje za psihogerijatriju Doma za stare dotrajalo i da ga je potrebno rekonstruisati, dok je procijenjena vrijednost nabavke oko 48 hiljada eura.
Iz Ministarstva su podsjetili da su, nakon četiri mjeseca kampanje “Budi odgovoran”, građani ukazali na preko 1200 nepravilnosti u oblasti neformalne ekonomije, na osnovu čega su inspekcijski organi izrekli kazne u vrijednosti od preko 400 hiljada eura.
„Odlukom Vlade, polovina iznosa izrečenih kazni usmjerava se finansiranje projekata od opšteg društvenog značaja koje predlože i svojim glasovima podrže sami građani”, navodi se u saopštenju.
U dosadašnjem toku projekta, osim za rekonstrukciju Odjeljenja za psihogerijatriju Doma za stare u Risnu, obezbijeđena su sredstva za još tri projekta koji su dobili najveći broj glasova građana, i to nabavku gastro i kolonoskopske opreme za Institut za bolesti djece, opremanje i uređenje Dnevnih centara za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju u opštinama Cetinje, Nikšić i Plav i uređenje parka na Ćemovskom polju.
„Trenutno je u toku prikupljanje novca za realizaciju petog projekta od opšteg društvenog značaja, odnosno nabavku didaktičke opreme i spoljnog mobilijara za javne predškolske ustanove u Crnoj Gori”, precizirali su iz Ministarstva.
Kampanja Budi odgovoran se realizuje u okviru projekta Uključivanje građana u borbu protiv sive ekonomije koji se sprovodi u saradnji Vlade, Elektrotehničkog fakulteta u Podgorici i Kancelarije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Podgorici. Od maja, projekat će biti realizovan i uz podršku Britanske ambasade u Podgorici.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code