Od Opštine Herceg Novi po 100 eura za svako novorođenče

Od Opštine Herceg Novi po 100 eura za svako novorođenče

6
Podijeli

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić potpisao je Pravilnik o oblicima socijalne i dječije zaštite kojim je određeno da svakom novorođenom djetetu pripada novčana pomoć u visini od 100 eura.

Pravo na novčanu pomoć Opštine za novorođeno dijete ostvaruje jedan od roditelja, usvojilac, staralac, hranitelj, odnosno lice kome je dijete povjereno na njegu, podnošenjem zahtjeva Sekretarijatu za lokalnu samoupravu najkasnije godinu po rođenju djeteta, a uz koji je dužan da priloži kopiju lične karte i dokaz o upisu novorođenog djeteta u matičnu knjigu rođenih.

Picerija i restoran

Pravilnikom su utvrđeni drugi oblici socijalne i dječije zaštite koje obezbjeđuje Opština Herceg Novi i postupak za njihovo ostvarivanje: jednokratna novčana pomoć, pomoć i njega u kući, novčana pomoć za kupovinu školskog pribora.

Pravo na oblike socijalne i dječije zaštite mogu ostvariti državljani Crne Gore sa prebivalištem na području opštine Herceg Novi i lica sa odobrenim privremenim ili stalnim boravkom na području opštine Herceg Novi.

Pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u „Službenom listu Crne Gore-opštinski propisi“.

6 Komentari

 1. Ovo je ok mada bih volio da se da barem 250 minimum a i trebalo bi da se naprave i paketi sa pelenama , benkicama i slicnim stvarima kao poklon svakoj bebi rodjenoj u Meljinama.

  Djeca su jedino sto jos valja na ovoj planeti.

  • Za novac se i ja slazem,ali dobro je da su i ovo izdvojili,cudo. Nesto pozitivno da cujemo. A kada ce biti obja ljeno u Sluzbenom listu?
   A paketice dobije svako novorodjence koje ima adresu stanovanja hercegnovsku opstinu,bez obzira rodi li se u Kotoru ili u Meljinama. Roditelj ode u opstinu po taj kupon i podigne paketic u OVS.

 2. Ne znam samo dje ce se poradjati zene,znate li vi iz opstine da vam radnici u porodilistu ne primaju platu mjesecima,da im staz nije uplacen dvije godine,obecavali ste da ce vam opstanak bolnice biti prioritet,prije dolaska na vlast,naravno…

  13
  9
  • Kakve veze Opstina ima s platama,neka se obrate vlasnicima i Vladi zasto nemaju plata.Koliko znam Opstina im je poklonila neku opremu skoro iako i to nije njihovo,vec dobra volja.

   3
   6

Ostavite komentar

*

code