OD RAZGOVORA SA STEČAJNIM UPRAVNIKOM ZAVISE DALJI VIDOVI PROTESTA BIVŠIH RADNIKA BRODOGRADILIŠTA

OD RAZGOVORA SA STEČAJNIM UPRAVNIKOM ZAVISE DALJI VIDOVI PROTESTA BIVŠIH RADNIKA BRODOGRADILIŠTA

140
0
Podijeli

Stečajni upravnik Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić, trebalo bi sjutra ujutru da razgovara sa bivšim radnicima kompanije, koji su se i danas okupili kod kapije firme.

– Ukoliko Ostojić ne dođe i ne obrati nam se, sjutra veče će biti dogovoreni novi vidovi protesta -kazao nam je predstavnik radnika, član pregovaračkog tima i bivšeg Sindikata, Mladen Krivokapić.
Prema njegovim riječima na brodovima, koje je zatekao stečaj u Brodogradilištu, i dalje nema radova, ali da radnici obezbjeđuju i održavaju dokove i stanje u Brogradilištu je sigurno.
Stečajcima se ni nakon jučerašnje dvadesetominutne blokade saobraćaja u Bijeloj, niko nije obratio, niti ih je kontaktirao.
Bivši radnici Jadranskog brodogradilišta, penzioneri, njih preko 200, ali i sindikalci Instituta Igalo kao i građani blokirali su juče saobraćaj na magistrali, kod benzinske pumpe u Bijeloj, iskazujući protest što nadležni ni poslije 13 dana ne reaguju na njihove zahtjeve.
Privredni sud 30. juna ove godine na zahtjev Poreske uprave Crne Gore zbog duga od skoro 6,5 miliona eura za poreze i doprinose uveo je stečaj u ovu kompaniju, čija privatizacija ni nakon 4 tendera nije uspjela. Stečajci zahtjevaju petogodišnje povezivanje radnog staža, isplatu tri i po zarade, druge zaostale naknade, otpremnine po kolektivnom ugovoru i sredstva iz stambenog fonda. Dogovori sa Vladom su počeli, ali su prekinuti, jer nijesu dobili pismene garancije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code