Od sjutra distribucija, a od 28. avgusta prodaja udžbenika

Od sjutra distribucija, a od 28. avgusta prodaja udžbenika

0
Podijeli

Prodaja udžbenika za osnovnu i srednju školu počeće najkasnije 28. avgusta, a distribucija sedam dana ranije, saopšteno je iz Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva. Odštampani su svi udžbenici sa spiska koji je odobrio Nacionalni savjet za obrazovanje.

Iako su od ove školske godine počeli da važe novi zakoni u oblasti obrazovanja, većina udžbenika ostala je ista. Izmijenjene su knjige iz predmeta fizika za 7, 8. i 9. razred osnovne škole, engleski jezik za sve razrede srednje škole, zatim matematika za prvi i drugi razred Gimnazije, kao i biologija za drugi razred Gimnazije.

Picerija i restoran

Pojedinačne cijene udžbenika ZUNS-a su na prošlogodišnjem nivou.

Iz Ministasrtva prosvjete su ocijenili da Crnogorski obrazovni sistem, nakon sprovedenih reformskih koraka, ulazi spremno u novu školsku godinu. Ministarstvo je organizovalo sastanke sa direktorima svih predškolskih, osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova, kako bi riješilo eventualne nedoumice oko reforme.

Kako je za pripremu i štampu novih udžbenika potrebno oko godinu ili više, planirano je da se ove školske godine nastavni proces odvija sa postojećim udžbenicima, uz prilagođavanja.
Nastavna godina počinje 4. septembra prema kalendaru Ministarstva prosvjete za 2017/2018. godinu. Prvi klasifikacioni period počinje 4. septembra, a završava 1. novembra, a drugi počinje 6. novembra, a završava 29. decembra.

Treći klasifikacioni period počinje 22. januara, a završava u petak, 30. marta 2018. godine. Četvrti klasifikacioni period počinje 2. aprila, a završava 13. juna 2018. godine. Četvrti klasifikacioni period za učenike završnog razreda počinje 2. aprila, a završava se 18. maja 2018. godine.

Zimski raspust počinje 30. decembra 2017. godine, a završava se 21. januara 2018. godine.
Ljetnji raspust počinje 14. juna, a završava se 2. septembra 2018. godine.

“Kalendarom za školsku 2017/2018. godinu između prvog i drugog klasifikacionog perioda planiran je odmor za učenike u trajanju od dva dana, a to su 2. i 3. novembar 2017. godine”, kazali su ranije iz Ministarstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code