OD SJUTRA TRAJEKTIMA SKUPLJE ZA PUTNIČKA VOZILA

OD SJUTRA TRAJEKTIMA SKUPLJE ZA PUTNIČKA VOZILA

0
Podijeli

trajekt_2Prvi juni po običaju donosi izmjenu režima saobraćaja, ali ovoga puta, nakon 6 godina i nove cijene prevoza trajektom za mala vozila.

– Na trajektnom prelazu Kamenari-Lepetane vlasnici putničkih automobila plaćaće umjesto 4 eura, kao do sada, iznosi 4,50 – rekla nam je PR AD “Pomorski saobraćaj”, Dragana Popović. Ona je dodala da ostale cijene trajektnih karata ostaju nepromjenjene, kao i da će  najvjerovatnije nakon sezone vratiti staru cijenu od 4 eura za mali auto.

Picerija i restoran

Novina u višedecenijskoj istoriji “Pomorskog saobraćaja”, koja je počela da se primjenjuje 1. aprila, jeste naplata prelaza od 1 euro za bicikliste, a za motocikliste 2 eura.

Inače, vlasnici putničkih automobila sa prikolicom, plaćaju 8 eura, a isto toliko i za putnički kombi.

 

Teretni kombiji i kamioni prelazak sa jedne na drugu stranu zaliva izdvajaju 9 eura, autobusi 15, šleperi 22, dok je cijena za specijalna vozila van standarda 25 eura.

Iz ovog  preduzeća za sada neće mijenjati režim saobraćanja.

I dalje plove 4 trajekta koja tokom dana saobraćaju svakih 15 ili 20 minuta, dok je u noćnim satima to na svakih sat.

– O drugačijem rasporedu biće riječi tek za 7 dana, jer prema dosadašnjoj uposlenosti i gužvama na trajektnom prelazu, nema potrebe za uvođenjem još trajekata – ističe Popovićka.

Tokom špica sezone u funkciji bi trebalo da budu svih 6 plovila ovog preduzeća.

Posljednji trajekt u floti,”Teodo”, koji je zaplovio na liniji Kamenari-Lepetani, posljednjeg dana juna prošle godine, još je na vezu. Inspekcija bezbjednosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor donijela je krajem aprila rješenje o privremenoj zabrani plovidbe trajektu „Teodo“, zbog nepravilnosti koje su na njemu uočene prilikom redovne inspekcijske kontrole.

Da li će ovaj trajekt biti u funkciji za sezonu i koji je zapravo razlog njegovog odmaranja, nisu za sada htjeli da nam otkriju u ovoj kompaniji.

– Pošaljite upit na mail, pa ćemo vam pismeno odgovoriti narednih dana – rekla nam je Popovićeva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code