Od sjutra trodnevno zasjedanje novske Skupštine

Od sjutra trodnevno zasjedanje novske Skupštine

1507
9
Podijeli

Posljednja ovogodišnja, dvadeset četvrta redovna sjednica SO Herceg Novi, sa čak 27 tačaka, po dogovoru na kolegijumu predsjednika objedinjuje dvije i zato će trajati tri dana, do pred samu Novu godinu ili čak poslije praznika. Ključna je Odluka o privremenom finansiranju Opštine.

so hn 270516 radman– Nacrt budžeta utvrđen i u jednom momentu proslijeđen Ministarstvu finansija, pa smo ga provukli zbog korekcija koje su nama važne za iduću godinu u dijelu kapitalnog budžeta, a i politčke činjenice da će doći do personalne zamjene na mjestu predsjednika opštine – objašnjava predlog takve odluke, predsjednik Skupštine, Andrija Radman.

Picerija i restoran

– Mislili smo da je svrsishodnije da se to sačeka i da novi predsjednik da doprinos što boljem kreiranju budžeta. Ne uvodimo opštinu u problem i građani neće trpjeti. Odluka o privremenom finansiranju bila je praksa i prije. Ona samo definiše finanisiranje za period do tri mjeseca. U ovom slučaju to će biti samo za januar, jer ćemo već u prvom mjesecu naredne godine imati sigurno kvalitetan predlog odluke o budžetu za 2017. godinu – optimističan je Radman.

Odbornici će razmatrati i Predloge Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu Opštine Herceg-Novi za 2016. godinu,  o zaduživanju Opštine Herceg-Novi za realizaciju Projekta „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, Faza V2 – Herceg-Novi“,  o pristupanju postupku pribavljanja nepokretnosti za potrebe javnih službi i komunalnih preduzeća Opštine Herceg-Novi. Tu su, pored ostalog, predlozi Odluka o pribavljanju nepokretnosti za potrebe izgradnje javnih garaža, o utvrđivanju lokacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – podzemnog prolaza sa pokretnim stepeništem u Herceg Novom. Biće jedna od terma i predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za rekonstrukciju Vatrogasne stanice i izgradnju Autobuske stanice u Meljinama, kao lokalnih objekata od opšteg interesa.

9 Komentari

 1. Predlažem da ih neko zaključa na tri dana dok se ne dogovore.Ako nemaju gdje da pune telefone neka privremeno prebace pametnu klupu u salu.
  Pokretne stepenice,napraviti predlagaču, da može stići izdoma do opštine.Znam da nije daleko, ali čovjek voli da se vozi.Kakva BUDALAŠTINA!!!nadam se da ovo nikako neće proći.
  0  0
 2. Novljaninu ovi što si ih nabrojao taman su strucni koliko si i ti pismen… No te molim da ih ne pominješ tamam smo na one jade malo zaboravili.. I molim admina da ako se opet ponovi neka prozivka onih jada da ih momentalno briše pocrkaće nam i tel i comp..
  0  0
 3. Nazalost za ove tri godine dokazaliste da nijeste nista uradili niti imate strucne ljude za razliku od Mandica Mracevica Cvjetkovica Bigovica i drugih njwgovih saradnika.
  0  0

Ostavite komentar

*

code