Od sjutra trodnevno zasjedanje novske Skupštine

Od sjutra trodnevno zasjedanje novske Skupštine

9
Podijeli

Posljednja ovogodišnja, dvadeset četvrta redovna sjednica SO Herceg Novi, sa čak 27 tačaka, po dogovoru na kolegijumu predsjednika objedinjuje dvije i zato će trajati tri dana, do pred samu Novu godinu ili čak poslije praznika. Ključna je Odluka o privremenom finansiranju Opštine.

so hn 270516 radman– Nacrt budžeta utvrđen i u jednom momentu proslijeđen Ministarstvu finansija, pa smo ga provukli zbog korekcija koje su nama važne za iduću godinu u dijelu kapitalnog budžeta, a i politčke činjenice da će doći do personalne zamjene na mjestu predsjednika opštine – objašnjava predlog takve odluke, predsjednik Skupštine, Andrija Radman.

Picerija i restoran

– Mislili smo da je svrsishodnije da se to sačeka i da novi predsjednik da doprinos što boljem kreiranju budžeta. Ne uvodimo opštinu u problem i građani neće trpjeti. Odluka o privremenom finansiranju bila je praksa i prije. Ona samo definiše finanisiranje za period do tri mjeseca. U ovom slučaju to će biti samo za januar, jer ćemo već u prvom mjesecu naredne godine imati sigurno kvalitetan predlog odluke o budžetu za 2017. godinu – optimističan je Radman.

Odbornici će razmatrati i Predloge Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Budžetu Opštine Herceg-Novi za 2016. godinu,  o zaduživanju Opštine Herceg-Novi za realizaciju Projekta „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali, Faza V2 – Herceg-Novi“,  o pristupanju postupku pribavljanja nepokretnosti za potrebe javnih službi i komunalnih preduzeća Opštine Herceg-Novi. Tu su, pored ostalog, predlozi Odluka o pribavljanju nepokretnosti za potrebe izgradnje javnih garaža, o utvrđivanju lokacije za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – podzemnog prolaza sa pokretnim stepeništem u Herceg Novom. Biće jedna od terma i predlog Odluke o utvrđivanju lokacije za rekonstrukciju Vatrogasne stanice i izgradnju Autobuske stanice u Meljinama, kao lokalnih objekata od opšteg interesa.

9 Komentari

  1. Predlažem da ih neko zaključa na tri dana dok se ne dogovore.Ako nemaju gdje da pune telefone neka privremeno prebace pametnu klupu u salu.
    Pokretne stepenice,napraviti predlagaču, da može stići izdoma do opštine.Znam da nije daleko, ali čovjek voli da se vozi.Kakva BUDALAŠTINA!!!nadam se da ovo nikako neće proći.

  2. Novljaninu ovi što si ih nabrojao taman su strucni koliko si i ti pismen… No te molim da ih ne pominješ tamam smo na one jade malo zaboravili.. I molim admina da ako se opet ponovi neka prozivka onih jada da ih momentalno briše pocrkaće nam i tel i comp..

  3. Nazalost za ove tri godine dokazaliste da nijeste nista uradili niti imate strucne ljude za razliku od Mandica Mracevica Cvjetkovica Bigovica i drugih njwgovih saradnika.

Ostavite komentar

*

code