Od srijede Herceg Novi bez restrikcija vode

Od srijede Herceg Novi bez restrikcija vode

1943
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_ilustracija_cesmaNakon drugih tronedjeljnih restrikcija u ovoj godini, Novljanima će u naredna dva dana biti ponovo uspostavljeno uredno vodosnabdijevanje.
Voda sa hrvatske strane, iz Bilećkog jezera, trebalo bi u sistem da bude puštena sjutra tokom dana, nakon čega će uslijediti redovne kontrole i analize kvaliteta vode, kazala nam je kratko v.d. direktorica hercegnovskog “Vodovoda i kanalizacije”, Jelena Đaković.
“Do 10. novembra smo na “stand by”, jer bi punjenje tunela trebalo da krene od sjutra, što je zvanična informacija iz HE Trebišnjica. Nakon toga uslijediće standardna procedura provjere kvaliteta vode, nakon čega će ona biti puštena u sistem. Sjutra ujutru imaćemo detaljnije informacije kada vodu puštaju u tunel, koliko će to trajati i kada će biti puštena ka nama, jer to ne zavisi od nas nego od njih”, kazala je Đakovićka.
Ove vanredne restrikcije vode, zbog obustave 450 litara sekundnih vode sa Plata i neophodnog remonta postrojenja na HE Dubrovnik i HE Trebišnjica, ipak, su bile blaže od, redovnih, junskih. Herceg Novi je imao na raspolaganju 280 litara u sekundi vode iz lokalnih izvorišta, regionalnog sistema i iz Konavala.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code