OD VEČERAS HERCEG NOVI SVIRA JAZZ

OD VEČERAS HERCEG NOVI SVIRA JAZZ

160
0
Podijeli

Na Trgu od muzike ispred Muzičke škole, u Herceg Novom večeras će i zvanično biti otvoren II Jazz Summer Montenegro festival, koji organizuje Muzička škola Herceg Novi i NVO Fortuna, a pod pokroviteljstvom TO Herceg Novi.

Početak je najavljen za 21 h.
Koncertni dio festivala okupiće eminentne džeziste iz Crne Gore, ali i zemalja iz regiona, jer je cilj festivala razmjena različitih iskustava gostujućih afirmisanih džezera kao i približavanje ovog žanra publici u gradu.
Na sceni Trga od muzike predstaviće se večeras 5 muzičara: Michael Supnick (USA), Filippo Rodolfi (Ita), Branko Marković (Srb) i Zoran Ćetković Ćele i Miodrag Šule Jovović iz Crne Gore, koji su nastupali već u Herceg Novom u okviru posljednjeg Praznika mimoze.
Postavljanje rasvjete i ozvučenja počeće u posljepodnevnim časovima, a u Muzičkoj školi očekuju dobru posjećenost, koja bi trebalo da premaši posjetu prošlogodišnjeg festivala, kojem je prisustvovalo oko dvije hiljade posjetilaca.
Da ovaj festival nije samo revijalnog već i edukativnog karaktera, dokazuju i radionice jazz-a koje se od ponedjeljka u jutarnjim terminima održavaju u školi. Radionice su pod “vođstvom” prof. Jelene Jovanović, koja će se publici sa polaznicima predstaviti sjutra veče.
Festival će otvoriti predstavnica kompanije “Azmont investments”, koja je jedna od glavnih prijatelja festivala, Adrijana Husić. Budući da je festival nekomercijalnog karaktera, “ulaz” je besplatan sve tri noći.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code