OD VEČERAS REVIJALNO PRIKAZIVANJE FILMOVA U KUĆI IVA ANDRIĆA

OD VEČERAS REVIJALNO PRIKAZIVANJE FILMOVA U KUĆI IVA ANDRIĆA

114
0
Podijeli

Kuća Iva Andrića u Herceg Novom je uređena i spremna da se u njoj, u saradnji sa školom Uvod film, koju vodi proslavljeni reditelj Miša Radivojević i JUK HF, nastavi revijalno prikazivanje filmova Senke zaboravljenih.

Za večeras od 21 čas predviđeno je prikazivanje filma iz 1964. godine Killers (Ubice) u režiji Don Sigela, za koji je scenario napisao Džin L.Kun, a po priči Ernesta Hemingveja.
Ovo je druga ekranizacija kratke priče Ernesta Hemingveja. Prvu ekranizaciju je 1946. uradio Robert Siodmak sa Bartom Lankasterom i Avom Gardner.
Radi se o vrlo brutalnom filmu Dona Sigela, majstora koji je pomjerio granice kriminalističkog žanra.
Li Marvin u glavnoj ulozi daje za njega tipičnu, ali skoro savršenu performansu nasilnog gangstera kojeg muči pitanje, koji čovjek ne bježi da se spasi od sigurne smrti?
Sa svojim partnerom on kreće u raspetljavanje ove lopovske zavrzlame. Na tom putu nailaze na razne mutne likove koji su u toj priči na razne načine učestvovali, Endži Dikinson (najbolja Marvinova filmska partnerka), velikog Džona Kasavetesa, a u njegovoj poslednjoj filmskoj ulozi – Ronalda Regana, jednog od predsednika SAD-a.
Ljetnje kino na tvrđavi Forte Mare od sinoć je ponovo u funkciji, pa su najmlađi Novljni bili u prilici da pogledaju filmski hit Snježna kraljica. Pod vedrim nebom će večeras svakako biti pravo uživanje gledati dugo očekivani nastavak filma ”Mad Max: Fury Road”.
Mad Max: Fury Road je čistokrvni akcioni blokbaster u kome akcione sekvence zauzimaju najmanje tri četvrtine trajanja filma. Najprostije bi se mogao opisati kao dvočasovna jurnjava na autoputu pakla u post-apokaliptičnom svjetu.Oni koji su već imali prilike da ga pogledaju kažu da ovo ostvarenje ne smjete propustiti, niti ga gledati u kućnoj varijanti.
Ljetnje kino na tvrđavi Forte Mare radilo je od 1952. godine, kad je sezona prikazivanja filmova pod otvorenim nebom trajala i 5 mjeseci, pa je posljednja projekcija znala da bude i u novembru.
Oni stariji znaju da se tražila stolica više, a prepričava se da je samo za jednu noć, kad se prikazivla famozna Ajkula, bilo oko 500 gledalaca.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code