ODBIJANJE REZOLUCIJE O SUTORINI ISKAZ VEĆINSKE VOLJE GRAĐANA BIH

ODBIJANJE REZOLUCIJE O SUTORINI ISKAZ VEĆINSKE VOLJE GRAĐANA BIH

68
0
Podijeli

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije prihvatio rezoluciju o Sutorini, čiji je predlagač poslanik Denis Bećirović.

Od prisutnih 26 poslanika u trenutku glasanja, njih 17 glasalo je protiv, 7 ih je bilo za, dok su dva bila uzdržana. Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore pozdravlja odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da odbije Predlog rezolucije o Sutorni.
Ovakvu odluku, kako je saopšteno, u našem Ministarstvu smatraju snažnim iskazom većinske volje građana BiH da nastave razvoj i jačanje odličnih odnosa dvije zemlje, utemeljenih na principima međunarodnog prava i vrijednostima dobrosusjedske saradnje.
Na toj liniji Crna Gora ponavlja spremnost da, u najskorije vrijeme, dvije države potpišu finalizovani Sporazum o granici i time potvrde demokratski kapacitet za rješavanje važnih pitanja u neposrednoj komunikaciji, te da nastave razgovore o brojnim drugim sporazumima kao i daljem jačanju bilateralne saradnje.
Imenovani Ambasador Crne Gore u BiH će u narednim danima, a najkasnije do kraja tekućeg mjeseca, preuzeti dužnost šefa naše diplomatske misije sa sjedištem u Sarajevu – kaže se na kraju saopštenja Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
Podsjećamo da je poslanik SDP-a, Denis Bećirović pokrenuo krajem prošle godine Rezoluciju o vraćanju Sutorine Bosni i Hercegovini, tražeći od Parlamenta BiH da ocijeni štetnim i neprihvatljivim predlog ugovora o državnoj granici između BiH i Crne Gore.
Sutorina je prostor od 83.700 kvadratnih metara, a obuhvata sedam naseljenih mjesta – Njivice, Kruševice, Prijevor, Ščepoševiće, Solila, Vrbanj i Sitnicu – sa oko 1.600 građana.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code