ODBORNICI GOJKOVIĆ I MUSTUR: ZAKAZATI VANREDNU SJEDNICU SKUPŠTINE O VEKTRA BOKI I...

ODBORNICI GOJKOVIĆ I MUSTUR: ZAKAZATI VANREDNU SJEDNICU SKUPŠTINE O VEKTRA BOKI I DRUGIM TEMAMA

142
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Odbornici lokalnog parlamenta u Herceg Novom, Obrad Gojković i Mirko Mustur početkom iduće sedmice iniciraće konsultacije sa odborničkim klubovima u SO Herceg Novi na kojima bi se razmotrilo sazivanje vanredne sjednice Skupštine opštine povodom uvođenja stečaja u kompaniju Vektra Boka.

– Prvi sastanak povjerilaca kompanije Vektra Boka je zakazan za 16 jul, a ispitno ročište 23 jula. Stečaj ne otvara samo finansijsku problematiku, već i budući status zaposlenih, kao i ukupni uticaj na turizam i privredu Herceg Novog. S obzirom da ne funkcionišu organi lokalne samouprave, a ovaj i mnogi drugi nagomilani problemi u posljednjem periodu se moraju rješavati u kratkom vremenskom roku, jedini način da se ovi problemi pokušaju institucionalno riješiti i uključiti javnost je kroz gradsku Skupštinu i sazivanjem vanrednih Skupština za svaki problem pojedinačno – navode Gojsković i Mustur.
Oni tvrde da ukoliko se ovo ne uspije realizovati, ključni problemi grada ostaće u sjenci privatnih sukoba Izbora, DPS i raznih tajkunskih lobija i sakriveni od javnosti dok to ne bude kasno.
– Problem stečaja u Vektra Boki i njene obaveze prema opštini Herceg Novi zahtijevaju hitno objavljivanje preciznih podataka i definisanje načina na koji će Opština štititi svoje interese u stečajnom postupku. Ne smije se dozvoliti da Opština, kao povjerilac, javna preduzeća i organizacije kojima je Opština osnivač nastupaju odvojeno i tako slabe poziciju grada. Štete koje je Opština imala u dosadašnjoj privatizaciji HTP Boke mogu se djelimično kompenzovati ukoliko Opština stvori aktivnu poziciju u procesu stečaja da integralno brani svoje interese -smatraju Gojković i Mustur.
Oni dodaju da je ovo možda posljednja prilika da Heceg Novi povrati dio imovine od najvišeg značaja za grad i stavi u funkciju javnog interesa. To se prije svega odnosi na park hotela Boka, prostor autobuske stanice ili srušenog hotela Tamaris.
– Ukoliko se dozvoli da u procesu stečaja nastupaju rukovodstva gradskih preduzeća i Opštine posebno to će na kraju dovesti do kratkoročnih i nedovoljnih finansijskih efekata koji će biti utrošeni na plate administracije koja se neprestano uvećava – navode u saoštenju odbornici Obrad Gojković i Mirko Mustur.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code