ODGOVOR MUZIČKE ŠKOLE – NIJE POZORIŠTE NEGO KAFIĆ!

ODGOVOR MUZIČKE ŠKOLE – NIJE POZORIŠTE NEGO KAFIĆ!

190
0
Podijeli

pozoriste12Povodom jučerašnjeg otvorenog pisma koje su javnosti uputili iz UO Hercegnovskog pozorišta , danas  je reagovala direktorka Muzičke
škole u Herceg Novom, Nada Karadžić. U saopštenju dostavljenom medijima ističe se da Muzička škola nije prihvatila  nikakavu ponudu zakupa, jer uslovi navedeni u Ugovoru o korišćenju prostora Hercegnovskog pozorišta, nijesu bili  u korist Muzičke škole i njenih učenika.
Školski odbor Muzičke škole Herceg Novi je donio odluku, da se ugovor ne potpiše, jer je zgrada u ruiniranom stanju, pa samim tim može da donese neželjene posljedice. Škola ne želi da snosi nikakvu odgovornost-ističe direktorka Karadžić.
– Namjera nam je da osposobimo zgradu, kako bi koristila Školi i njenim učenicima, npr. za prodavnicu muzičkih instrumenata, literature i jedan vid muzičkog centra koji nedostaje ovom gradu- navodi se u saopštenju.
Direktorka Karadžić podsjeća da je unazad 23 godine u toj zgradi , koja je od 1975. u vlasništvu Republike Crne Gore , a data je  na korišćenje Muzičkoj školi ,protivpravno otvoren, bez ikakvog ugovora o zakupu,ugostiteljski objekat pod nazivom NVO Hercegnovsko pozorište.
-Saznali smo da je taj ugodtiteljski objekat (kafić) Hercegnovsko
pozorište radilo sve ove 23 godine  bez papira, fiskalne kase , tako da je
više puta bio zatvaran od strane turističke i poreske inspekcije-
Muzička škola Herceg Novi nije imala nikakvu nadoknadu za ove 23 godine,a koliko smo primjetili u tom ugostiteljskom objektu koji je radio do ranih jutarnjih časova nijesu se izvodile predstave niti se učila gluma- kaže se u saopštenju koje je potpisala direktorka Muzičke škole,Nada Karadžić.

Školski odbor je zaključio da Muzička škola Herceg Novi posjeduje Zemjišnoknjižni izvadak gdje: “Na osnovu pravosnažne presude Okružnog suda u Titogradu P.br.329/75 od 06. maja 1975.godine uknjižuje se pravo korišćenja u korist Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Herceg Novog“ i List nepokretnosti – izvod 154 gdje se vidi da je RCG vlasnik a Muzička škola korisnik stare zgrade.

Picerija i restoran

Sud je na osnovu priloženih dokaza donio Rješenje Posl.br.I. 228/11. i naložio da se vrati prostor u državinu Muzičkoj školi.

Direktorka Karadžić pored ostalog navodi i da se za sve ove 62. godine postojanja Muzička škola dokazala kao vrlo značajna kulturna institucija u Herceg Novom , Crnoj Gori, regionu  i šire,kaoi d aplaniraju nove projekte.- Zato je pravi vid saradnje ove dvije bliske umjetnosti, muzike i pozorišta trebalo da bude osmišljen na adekvatan njemu svojstven način-zaključuje se u reagovanju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code