Odlazeći turistički talas: ”Pritisak” na granične prelaze, gostiju više 21%

Odlazeći turistički talas: ”Pritisak” na granične prelaze, gostiju više 21%

6
Podijeli

Na dva granična prelaza za Hrvatskom, Debeli brijeg-Karasovići i Kobila-Vitaljina, te sa BiH, Sitnica-Zubci ovog vikenda duže kolone vozila na izlasku iz Crne Gore.

Juče su vozila ispunila međuzonu od Debelog brijega do Karasovića, u dužini od 2 km, a bilo je povremeno i zadržavanja kroz Sutorinu. Iako su na crnogorskoj strani otvorene 4 izlazne, a na hrvatskoj 5 ulaznih traka, mnogi su čekali i dva sata da prođu kontrole.

Picerija i restoran

Danas je nešto manji promet, ali i dalje je evidentan odlazeći talas turista iz Crne Gore, kao i onih u tranzitu, kažu nam u graničnoj policiji.

Inače, “sezona se još dobro drži” u Herceg Novom, jer je posjeta bolja od lanjske po prijavi gostiju, kao i naplata boravišne takse. U svim vrstama smještaja, prema posljednjim podacima TO Herceg Novi, boravi 34.307 turista, ili 21 odsto više nego lani. U hotelima odmara 6.726 gostiju, u privatnom smještaju 27.391, a u kampovima 190 gostiju.

Od početka godine naplaćeno je preko 576 hiljada eura od boravišne takse, ili 18 odsto više.

6 Komentari

 1. Ako u gradu boravi 34 hiljade gostiju prosjecno 7 dana i dnevno placa 0.90E boravisnu taksu zar nije MNOGO MALO 570 hiljada evrica za sedam i po mjeseci? Naplati li se od ovih trenutnih preko 200 hiljda?

  8
  2
 2. Molim vas da mom poslodavcu, firmi pod kontrolom Opštinske vlasti, poklonite tu formulu za računanje gostiju, kako bi mi plata sledeći mjesec porasla za makar 20%. Unaprijed vam se moja čitava porodica zahvaljuje.

  28
  1
 3. xxxx put da ponovimo gradivo , Jul i Avgust najloshiji u poslijednjih 15 godina pa sve i da ste uzeli 100000% vise on boravisne takse i to je vidljivo na svakom koraku.
  Maj i Jun krenuli bolje nego zadnjih godina ali ta rupa od Jula i Avgusta se ne da zakrpiti nema sanse i ovo treba da je za opomenu da u spicu sezone imamo sve manje i loshije turiste koji mnogo manje trose na van pansionsku potrosnju (mozda im i ne ostane na ove katastrofalne cjene po prehrambenim prodavnicama). Velika Idea u sred grada sa kesicom Orbit zvaka koje u Podgorickom Voliju kostaju 0.89 Eura su 1.19 Eura pa sad izracunajte razliku.

  26
  2
 4. Ja njima i njihovoj statistici ne vjerujem nista.Kad oni nisu u stanju da sklone dilere sa ulica nego eno ih na svim bitnijim mjestima u gradu, iskacu ispred auta, voze uporedo, cupaju i vuku goste sa rezervacijama i t.d. imao bi citav roman da se napise.I to sve sa imenom i prezimenom, i nemojte samo pricu ,,da kupi drva i posalje djecu u skolu,,.Jaci su i od drzavnih i od opstinskih zakona i ne moze im niko nista.Na stotine privatnih kuca bez dozvole izdavanja i bez ikakve kontrole koriste njihove usluge i ne placaju porez i druge dazbine ni jedni ni drugi.Njih niko ne kontrolise, zato ljudima koji imaju sve dozvole dolaze redovno i gledaju knjigu gostiju kao u Bibliju.I , zabga ako se nesto zaboravilo odma pridika i filozofiranje, i prijetnje kaznama.Strasno sta se u ovoj nasoj opstini radi, cak i njihovi slizbenici koriste usluge dilera.U nasoj ulici od dvadesetak kuca i vila sa po vise apartmana kontrolisu se redovno tri, dileri mrtvi ladni dovode goste pored njih i nikom nista.Da imam ikakvu mogucnost pitala bi opstinsku vlast kako nije u stanju da dovede u red i taj vid sive ekonomije.

  25
  2

Ostavite komentar

*

code