ODLAZI BOBO POPOVIĆ DOLAZI DUŠAN RADOVIĆ U AGENCIJU ZA IZGRADNJU I RAZVOJ...

ODLAZI BOBO POPOVIĆ DOLAZI DUŠAN RADOVIĆ U AGENCIJU ZA IZGRADNJU I RAZVOJ NOVOG

187
0
Podijeli

Za razliku od prakse prilikom kadrovskih promjena u preduzećima i opštinskim službama u Novom dosadašnji direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Slobodan Bobo Popović, pozvao je predstavnike svih medija u ovom gradu i uz koktel im se zahvalio na korektnom izvještavanju.

Da događaj bude neobičniji, njima su se pridružili i budući v.d. direktor Agencije, Dušan Radović Krušo, ali i predsjednik opštine Nikola Gojković i još nekoliko funkcionera građanske liste Izbor.
Smjena u vrhu Agencije je, reklo bi se, prošla glatko, uz želju obje strane da se dobar rad u Agenciji, na čijem čelu je Slobodan Popović bio deset godina, ali i saradnja sa medijima nastavi.
Iako ovoga puta nije bilo izjava za novinare valja podsjetiti da je tokom Popovićevog angažmana dosta toga urađeno u Herceg Novom. Obavljena je rekonstrukcija Gradskog mula, Šetališta Pet Danica (hotel „Plaža” – tunel na Toploj), Stepeništa 28. oktobra i Danice Tomašević, zatim skupštinske sale i Sat kule.
Tu su i poslovi uređenja okoline i nekih službi, od ulaza u zgradu Opštine, sa formiranjem građanskog biro, raskrsnica Jok Megdan, raskrsnica na Toploj, sa izgradnjom fontane, parka u Bijeloj, sa izgradnjom dječjeg igrališta, Gradskog parka kod glavne Pošte, sa izgradnjom dječjeg igrališta i fontane, lokacije i fasade bivšeg objekta Centroproma, do uređenja lokaliteta Karača.
Agencija je investirala i u izgradnju pjacete kod Taxi stanice u centru Novog, dogradnju zgrade Opštine, izgradnju dječjeg igrališta na Toploj i Sportskog igrališta na Savini, koje je u završnoj fazi.
Uložena su značajna sredstva i u rekonstrukciju Njegoševe ulice i Ul. Save Kovačevića i Braće Pedišić, od hotela „Plaža” do Bolnice Meljine.
Na 6 lokaliteta duž cijele hercegnovske rivijere do Zabrđa na Luštici Agencija je ulagala u javnu rasvjetu, ali i u uređenje 35 fasada stambenih i poslovnih zgrada.
Napravljeno je i 6 DUP-ova, Urbanističkoi projekat Dnevcnog centra u Sutorini i turističkog kompleksa Carine u Baošićima, kao i studija lokacije „Dobar sat” Vrbanj. Organizovano je deset javnih konkursa za idejna arhitektonska i urbanistička rješenja, od Trga Maršala Tita u Herceg Novom do Poslovnog centra Igalo i panoramskog lifta.
Agencija je izradila i projekte javne garaže na Trgu Maršala Tita i rekonstrukcije zadužbine Štumberger. Osmišljeno je uređenje brojnih mikrolokacija, bilborda, gradskih česmi i dr.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code