Odličan nastup šahista Herceg Novog na prvom vikendu u Mojkovcu

Odličan nastup šahista Herceg Novog na prvom vikendu u Mojkovcu

0
Podijeli

Takmičari Šahovskog kluba Herceg Novi 1949 otvorili su pobjedom ovosezonski nastup u 2. Crnogorskoj šahovskoj ligi, savladana je ekipa mojkovačkog Brskova rezultatom 5:1.

Pobjeda je bila uvertira u odlične mečeve Novljana na prvom vikendu 2. šahovske lige, gdje su ostvarene još dvije pobjede i jedan remi. Savladani su Bihor iz Petnjice i An pasan iz Kolašina, dok je ekipom Mornara iz Bara duel završen rezultatom 3:3.

Picerija i restoran

Odlične nastupe imali su mladi šahisti Đorđe Anđelić i Vuk Miletić, ovogodišnja pojačanja iz nikšićkog kluba OŠK Mladost. Oni su opravdali očekivanja uprave kluba na prvom vikendu, zbog čega će i u budućnosti računati na njih, ističu iz ŠK Herceg Novi.

Prema riječima šahiste, Miloša Bubanje umor je umnogome uticao na remi protiv Barana, ali u klubu su zadovoljni i bodom.

– Presrećan sam zbog uspjeha. Mogli smo do pobjede i protv Mornara, ali umor je uticao na lošu igru tima. U ostalim mečevima opravdali smo ulogu favorita. Nadam se da ćemo se na kraju okititi zlatnom medaljom. Preostaje nam još jedna pobjeda kako bi osigurali lidersku poziciju, ali smo zasigurno prvoligaši od sljedeće sezone – ističe on.

Nakon 4 kola Novljani su lideri na tabeli. Naredni šahovski vikend na programu je od 16. do 18. novembra, kada će se šahisti iz Herceg Novog sastati sa ekipama Komovi iz Andrijevice i Plavsko jezero iz Plava.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code