Odložena rekonstrukcija Šetališta do 10. februara

Odložena rekonstrukcija Šetališta do 10. februara

1439
7
Podijeli

igalo galeb 01022016Rekonstrukcija Šetališta Pet Danica, od Galeba u Igalu do kupališta Raffaelo biće nastavljena do 10. februara. Na takav potez u Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog su se odlučili zbog aktuelnih abruma povodom 47. Praznika mimoze, zbog kojih nijesu željeli da uvode mehanizaciju, kako bi se taj dio Praznika nesmetano sproveo, pojašnjava za Radio Jadran v.d. direktor, Nikša Grgurević:
“Reviziju i sve oko preprojektovanja priveli smo kraju, a do kraja nedjelje geomteri bi trebalo da prenesu poligon na teren, nakon čega će barski izvođač krenuti sa radovima”, dodao je Grgurević.
Preprojektovanje je bilo neophodno zbog mosta ispod Galeba, koji je jako oštećen. On zahtjeva još jednu betonsku konstrukciju kako bi mogao da “istrpi” proširenje Šetališta.
Ove izmjene neće uticati na opredijeljenih 360 hiljada eura za kompletan posao. Do sada je, prema riječima Grgurevića, obavljeno skoro 40% posla. Najkomplikovaniji dio, I faza, uspješno je okončana. Sve što slijedi trebalo bi da ide mnogo lakše. Konačan završetak radova, ipak, se ne može tačno precizirati. Mada, Grgurević vjeruje da bi to moglo biti krajem marta, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući.
Prva faza projekta koja je podrazumijevala polaganje kolektorskih cijevi u trup Šetališta, od restorana Mimoza do Galeba okončana je u rekordnom roku, za što je bila angažovana tehnička služba hercegnovskog Vodovoda.
Druga faza započela je u decembru i podrazumijeva proširenje šetališne staze. Taj posao, za koji je angažovana barska kompanija Đokić group trebalo bi zajedno sa trećom fazom, da traje nekih 90 dana. U posljednjoj, III fazi predviđeno je popločavanje, postavljanje zaštitne ograde, klupa i javne rasvjete.
Rekosntrukcija je počela 20. oktobra na dionici dužine 365 metara i površine 1600 metara kvadratnih. Obnova i proširenje ovog dijela Šetališta finansiraju Morsko dobro i Opština.

7 Komentari

 1. A da li se neko zapita kako je i zasto, samo dio ispred Rafaela poplocan, to tamo niti je kraj niti je pocetak, vec sama sredina na kojoj nije bilo ploca, ovi nasi imaju bas neke cudne metode rada….kao i razloge…
  0  0
 2. Manjkavost projekta na koji je prvi ukazao g-din Niksa Grgurevic je razlog prekida rada. Ali, niko nema hrabrosti to i da kaze a Niksu razapinju raznorazni dusebriznici.
  0  0
 3. A sta su radili zadnjih mjesec dana? Poceli au od galeba ka rafaelu.. vodovod odradio svoje, postaviše par stubova za proširenje i puf gle čuda stadoše.. bar na tom dijelu kod galeba.. ali u par dana završiše sve što su imali ispred rafaela i stadoše u potpunosti mjesec dana.. i sad se tek oglasiše.. interesantno
  0  0
 4. Radovi su odlozeni zbog manjkavosti u projektu. Setaliste se prosiruje manje nego li je postojece kod Mimoze i Amfore, izuzev mjesta za planirane palme. Dakle, bilo bi nejednake sirine. Sada je prilika da se to ispravi (prosiri sve) i da se komplet instalacije poloze u trupu prosirenog dijela, da im se kasnije moze prici sa plaze, a ne da se svako malo kopa setaliste i unistava poplocani sloj.
  0  0

Ostavite komentar

*

code