Odložena vanredna sjednica novske Skupštine

Odložena vanredna sjednica novske Skupštine

1548
5
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

images_slike_razno_skupstinska_klupaRadi dodatnih usaglašavanja oko elemenata za dvije Odluke koje se odnose na izradu PUP-a i produženje primjene planske dokumentacije, odložena je vanredna sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novom.

Zahtjev predlagača, kabineta predsjednice opštine, saopštio je predsjednik parlamenta, Andrija Radman.

Picerija i restoran

Prije toga nezavisni odbornik, Obrad Gojković, je podsjetio da je stari saziv Skupštine donio kroz amandman sličnu odluku oko produženja primjene rokova za plansku dokumentaciju, ali je upitna njena ustavnost. Ustavni sud se obratio Ministarstvu za mišljenje, pa to znači da će biti brzo proglašena i neustavnom, kazao je Gojković. Zato upozorava da sličnu sudbinu može imati i predložena odluka. On je sugerisao da se ona valjano  pripremi, u dogovoru sa resornim Ministarstvom i uštedi na vremenu.

Povodom donošenja Odluke o izradi PUP-a treba sagledati slična rješenja  u okruženju, prije svega u Podgorici, gdje je takođe taj posao bio povjeren Agenciji za razvoj grada. Međutim, po riječima Gojkovića, ona u Herceg Novom može predstavljati problem. Jer, ako se izrada PUP-a povjeri Agenciji za razvoj i izgradnju Herceg Novog ona nema Upravni odbor, odnosno Odbor direktora koji bi mogao da kontroliše njenu primjenu i da prati raspolaganje novcem.

5 Komentari

Ostavite komentar

*

code