ODLOŽENE RESTRIKCIJE VODE U HERCEG NOVOM ZA 17. OKTOBAR

ODLOŽENE RESTRIKCIJE VODE U HERCEG NOVOM ZA 17. OKTOBAR

199
0
Podijeli

Iz “HEP Proizvodnja” doo-HE Dubrovnik obavjestili su hercegnovski „Vodovod” da će zbog najavljenih nepovoljnih vremenskih uslova biti odložen remont postrojenja HE Dubrovnik za 17. oktobar. Zato će i najavljeni restriktivni režim vodosnabdijevanja potrošača u Herceg Novom biti odložen za pet dana.

Radovi u HE Dubrovnik su neophodni, jer remont postrojenja i njihova zamjena, kako je ranije saopšteno, nijesu obavljani 50 godina.
Herceg Novi već više od tri decenije ima junske restrikcije vode zbog remonta hidrotunela Goričko jezero – Plat i obustave 450 sekundnih litara vode. U očekivanju priključka za regionalni vodovod, delegacija opštine Herceg Novi i Konavle dogovorila je nedavno da prilikom ponovne obustave dotoka sa Plata, dio vode iz svog izvorišta Ljuta Konavljani preusmjere za Herceg Novi.
Uz vodu iz lokalnih izvorištra i regionalnog vodovoda preko privremenog priključka na tivatski Vodovod, Hreceg Novi će tako ovog oktobra manje trpjeti žeđ. Osim toga zbog vansezonskog perioda za očekivati je i manju potrošnju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code