Odobreni pripremni radovi za “Monterose” na Luštici

Odobreni pripremni radovi za “Monterose” na Luštici

2
Podijeli

Montrose MasterplanNa zahtjev investitora, tivatske kompanije “Northstar” d.o.o, a na predlog resornog Ministarstva Vlada je toj kompaniji dala saglasnost za izvođenje pripremnih radova, većeg obima za izgradnju objekata od opšteg interesa – Klastera 1 Turističkog naselja »Monterose«. Naselje obuhvata urbanističke parcele u zahvatu izmjena i dopuna Državne studije lokacije »Sektor 32:Rose-Dobreč«,

Riječ je o objektu od opšteg interesa, koji obuhvata realizaciju hotela površine 242.000 m2, objekata vila u sklopu turističkog naselja, površine 7.025 m2 , parka i uređenog kupališta sa pratećim sadržajima na parcelama KO Rose.
Pripremni radovi bi obuhvatili, ograđivanje odnosno obezbjeđivanje planiranog gradilišnog područja i kruga gradilišta, postavljanje gradilišne mreže instalacija sa priključcima, izvođenje odgovarajućih zemljanih radova kao i gradilišnih saobraćajnica, postavljanje objekata privremenog karaktera za potrebe izvođenja radova i ostale aktivnosti u skladu sa Elaboratom pripremnih radova koji će biti sačinjen u skladu sa Zakonom.

Picerija i restoran

Planirani pripremni radovi trajali bi 6 mjeseci. Ministarstvo održivog razvoja i turizma izdalo je Urbanističko tehničke uslove za izgradnju objekata Turističkog naselja“Monterose”.
Podsjetimo da su opozicionari na protekloj Skupštini Crne Gore ocijenili da treba raskinuti ugovor sa Northstarom zbog neispunjavanja ugovorenih obaveza. Prije toga premijer Milo Đukanović je boraveći 13.juna u Hreceg Novom na pitanje Radija Jadran o sudbini tog projekta kazao suprotno, da je ohrabren inicijativnošću partnera koji će vrlo brzo početi sa realizacijom projekta.

– “Northstar” je podnio zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za pripremne radove i taj će zahtjev biti vrlo brzo tretiran u resornom Ministarstvu. Imamo sve pretpostavke da tamo počne realizacija projekta. Ohrabrujuće je da je investitor dao predlog sporazuma oko izgradnje infrastrukture, a obaveza je bila države da je izgradi. To nisu jeftini projekti. Investitor je izračunao da bi to moglo koštati oko 18 miliona eura i dao je ponudu da to izgradi, a da se ulaganje odbija kroz njegove obaveze za zakup. Vrlo brzo ćemo odrgovoriti – rekao je Đukanović.

2 Komentari

  1. Zar se mora svaki pedalj obale betonirati? Neće se moći pristupiti moru, bićemo jedinstveni u svijetu: zemlja sa privatnim morem i obalom… Samo nemojte reći da su more i obala “opšte dobro”, znamo kako to kod nas funkcioniše

  2. DOBAR NACIN DA SE UMIRE RAZBUKTALE STRASTI U VEZI NORTH STARA I DA SE KUPI JOS MALO VREMENA, ALI SVE DOSADASNJE FINTE SU NAS NAZALOST NAUCILE DA NE MOZEMO VJEROVATI NI SVOJIM SOPSTVENIM OCIMA, PA MNOGO PUTA I KAD NESTO ZAISTA VIDIMO, POMISLIMO DA JE FATAMORGANA. GODINAMA UNAZAD SAM PISAO DA TREBA STAVITI MISELA OGURLICA ZA PREDSEDNIKA OPSTINE HERCEG NOVI, A SAD SAM SIGURAN DA BI ON VODIO OPSTINU HERCEG NOVI NAJBOLJE OD SVIH KOJI SU TO RADILI POSLEDNJIH 20 GODINA. ZALI VAM BOZE VRIJEME KOJE STE POTROSILI STUDIRAJUCI, JER NISTA NISTE NAUCILI.

Ostavite komentar

*

code