Određena lokacija za školu u Igalu, izvjesna obnova zadužbine Bošković-Đurović-Laketić

Određena lokacija za školu u Igalu, izvjesna obnova zadužbine Bošković-Đurović-Laketić

5387
19
Podijeli

Opština Herceg Novi iznašla je novu lokaciju, imovinski neopterećenu za izgradnju osnovne škole u Igalu. Vlada će u najskorijem periodu donijeti Odluku o državnom objektu od opšteg interesa i pokrenuti postupak izrade glavnog projekta, kako bi se u ovoj godini stekla pretpostavka da se u kapitalnom budžetu države za 2017. godinu nađe izgradnja škole u Igalu.

To je potvrđeno na konstruktivnom sastanku predstavnika Opštine Herceg Novi u Ministarstvu prosvjete u Podgorici sa ministrom Damirom Šehovićem. Pored izgradnje škole u Igalu, kako je saopšteno, razgovarano je i o rekonstrukciji škole na Srbini.

Picerija i restoran

Za rekonstrukciju zadužbinskog zdanja osnovne škole u Srbini izdati su urbanističko-tehnički uslovi. Ministarstvo će ove sedmice donijeti programski zadatak za izradu projektne dokumentacije i potom otvoriti tender za odabir izvođača radova.

Projekcije su da će u ovoj godini biti izabran ponuđač i započeti radovi. Za ovu aktivnost sredstva su opredijeljena u Budžetu Crne Gore za 2017. godinu.

19 Komentari

 1. Eto,ne moraju da se zauzimaju i brinu NVO za državnu školu.Dovoljno je bilo da se uspavani grad rastrijezni i po proceduri obrati nadležnome,a ne da se mamurni i nervozni svađaju oko škole misleći samo na svoj lični interes i domet,a vjerujući da žive među mnogo glupljim od sebe.

  5
  1
 2. Stanisa ,ovo je grad besposlenih i nezaposlenih,zapatanih i ustrašenih,temperamentnih i tradicionalno brzopletih ,a lažno kulturnih.Vrlo malo je ličnih komentara,ovo ti je sve politika,zato poneki dokoni starac prati balanje mase i mami ih.Uglavnom jadna besposlena omladina,prevarena i zaluđena ambicijom svojih ideologa, u nadi za svoj opstanak i mjesto, laže sebe.Ali,zanimljivi su komentari više nego tekst,jer su slika mozga ovoga grada.Zato čitaj ili piši slobodno,radi što te volja,a za društvo i njegove probleme nijesi,jer ga ne razumiješ ,a bolesno je.Očito je da ti znaš,a naglas ponekad misliti je potpuno ljudski u svojoj nevolji.

  4
  2
 3. Oce li se u skolu ici preko zaobilaznice oko igala ili preko mosta na verigama mada bi idealno bilo pokretnim stepenicama da se ne lome djeca po zicari…….

  5
  2
 4. Svaka čast dobri narode. Sve pohvale za trud i dobro dijela pored cijelog političkog haosa. Da je sreće da ste duže tu da se vidi kako Herceg Novi treba da izgleda a ne da sve opet ide niz brdo kao proteklih 20 godina.

  9
  1
 5. Jesu li ovo predizborna DPS obećanja? Kao i ona o 4000 novih radnih mjesta hahahah. Do izbora se sve na riječima i praznim obećanjima radi. A kasnije i ono što radi zatvara. (čitaj prodaje stranom investitoru vrlo sumnjivog renomea. U prevodu lopuža se za nama poznate persone.)
  E bravo vi ga.
  Monte Karlo aok.

  9
  3
 6. Svaka cast DPS-u. Iako im opozicija potkopava temelje, oni se trude da urade nesto korisno dok strucnjaci ne dodju. Zna li iko u ovom gradu da je skola u Igalu izbrisana iz plana za vrijeme prethodne SNP-Nova-PZP vlasti. Znate li zasto se to uradilo…e pa zato da bi se uglednom clanu SNP- a sa Gomile omogucilo da proda to zemljište za izgradnju stanova. Sve se moze provjeriti….zemljiste je bilo pored vrtica u Igalu (sto je i uobičajeno) predvidjeno planom za izgradnju Osnovne škole.

  13
  15
 7. U zivotu svom, a imam dovoljno godina, nisam vidio manjeg grada sa vise strucnjaka za svaku oblast, koji imaju vremena da pisu komentare ispod svakog teksta, sa cvrstim uvjerenjem da jednako poznaju svaku oblast o kojoj se pise. A da razmislite pa se organizujete i dijelite savjete nama neukima?

  18
  9
 8. Sramota, ljudi su nam ostavili velike vrijednosti, a mi se ovako ponasamo.Nije samo to u pitanju ,nego i tvrdave,kakav nam je odnos prema tome,kao da je to nicije ,ne nase.
  Zato, kada glasate,pitajte sta ce vam sledeci pruziti,ako ne ispune obecanja,odmah zamjena, a ne se navijacki odnositi prema partijama,jer se to prije svega nas tice.

  14
  3
 9. Pa ,mozemo li znati lokaciju ili da cekamo izbore???Molim Vas prije saopstsvanja lokacije provjerite vlasnistvo i teret na istoj.Dogadjaji sa proslom lokacijom su ,blago receno,sramota!!!!

  26
  2

Ostavite komentar

*

code