Održana obuka za službenike Opštine o novom Zakonu o upravnom postupku

Održana obuka za službenike Opštine o novom Zakonu o upravnom postupku

1241
4
Podijeli

obuka opstina 120516Obuka o primjeni novog Zakona o upravnom postupku, čija primjena počinje od 01. Jula, koju je organizovala Služba Glavnog administratora i Služba za upravljanje ljudskim resursima, preko Uprave za kadrove, održana je 10. i 11. maja u Velikoj sali Skupštine opštine Herceg Novi.

Obuci je prisustvovalo 25 službenika organa uprave Opštine Herceg Novi, koji će se neposredno baviti primjenom novog Zakona u svom radu. Zbog maksimalnog korišćenja uputstava predavača, optimalan broj učesnika u radionici je 25 izvršilaca, pa će i ostali službenici organa lokalne uprave, koji su voditelji postupka, obuku proći tokom sljedećih mjeseci – saopšteno je iz lokalne samouprave.

Predavači Mileva Todorović i Senka Klikovac upoznali su službenike sa novim zakonskim rješenjima, a posebno je ukazano na razlike između važećeg Zakona o opštem upravnom postupku i novog Zakona o upravnom postupku, čija primjena će početi od 1. jula tekuće godine.

Shodno rješenjima zakonodavstva Evropske unije, novi Zakon o upravnom postupku omogućiće brže i lakše rješavanje zahtjeva za korisnike usluga, odnosno građane pred svim državnim organima, pa i organima lokalne uprave.

U okviru novih zakonskih rješenja, zakazana je i obuka na temu kancelarijskog poslovanja, koja će biti održana za službenike organa lokalne uprave 16. maja u Velikoj sali SOHN.

4 Komentari

 1. GRADEVINSKU DOZVOLU DOBITI U NASOJ OPSTINI PRAVA JE GOLGOTA, A TREBALO JE BITI DA SE SVE POJEDNOSTAVI, TAKO CE BITI I SA OVIM ZAKONOM, UMJESTO STO JEDOSTAVNIJE,JOS CE VISE ZAKOMPLIKOVATI .!!!!!!!!!!
  0  0
 2. Sve znalci veliki! Koliko je samo pravnika bespotrebno primljeno u Opstinu poslednjih pola godine. Zahvaljujuci jednoj partiji!
  0  0
 3. Mogu mislit kako će se sad lećet oko nas kad odemo što u Opštinu. Ako u trci ne popadaju jedni preko drugih, koliko ih je.
  0  0

Ostavite komentar

*

code