Održana prezentacija INTERREG-IPA programa 2014-2020 u Herceg Novom

Održana prezentacija INTERREG-IPA programa 2014-2020 u Herceg Novom

0
Podijeli

INTERREG-IPA program prekogranične saradnje za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru 2014-2020, kao i rezultati Prvog poziva i ugovorenih projekata, predstavljeni su danas u Sali SO Herceg Novi.

Prezentaciju je organizovalo Ministarstvo evropskih integracija, zajedno sa Filijalom Zajedničkog sekretarijata u Podgorici za INTERREG-IPA program.

Picerija i restoran

Predstavnicima preduzeća i ustanova čiji je osnivač Opština Herceg Novi, te predstavnicma sekretarijata obratio se, ispred Ministarstva evropskih integracija, projektni menadžer Dragan Đurišić, koji je govorio i o ugovorenim projektima  – primjerima dobre prakse, finansijskim upravljanjem projektom, zahtjevima vezanim za projektna partnerstva i saradnju u prekograničnim programima i ažuriranom planu implementacije Programa u 2018. godini.

Riječ je o novom trilateralnom programu koji je predviđen za implementaciju tokom finansijskog perioda 2014-2020. Opšti cilj INTERREG-IPA programa je jačanje socjalnog, ekonomskog i teritorijalnog razvoja prekograničnog područja kroz implementaciju zajedničkih projekata i aktivnosti koje treba podržati u okviru unaprijeđenja kvaliteta usluga u sektoru zdravstva i socijalne zaštite, zaštite životne sredine i biodiverziteta, poboljšanja spriječavanja rizika i promovisanja održive energije i energetske efikasnosti, dopronosa razovju turizma i očuvanja kulturnog i prordnog nalsiješa, kao i unapriješenja konkuretnosti i razvoja poslovnog okruženja u programskoj oblasti.

Nakon Herceg Novog, program će biti predstavljen i u ostalim primorskim opštinama, kao i u Podgorici, Danilovradu, Nikšiću i Cetinju.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code