“Održavanje zemljišta” ili građevinski radovi na Savini?

“Održavanje zemljišta” ili građevinski radovi na Savini?

7
Podijeli

Mještani naselja Savina, kod OŠ Milan Vuković, gdje je u toku raščišćavanje terena, prijavili su građevinske radove i danas dobili odgovor Komunalne policije.

Izlaskom na teren, komunalna policija je  utvrdila da nije riječ ni o kakvim građevinskim radovima, te  zbog toga nijesu preduzete nikakve mjere.

Picerija i restoran

Stanari „Bokine“ zgrade, nezadovoljni su ovakvim „obrazloženjem“, pa su nam dostavili  reagovanje i  foto dokumentaciju današnjih radova na terenu:

– Ako ovo na fotografijama ne spada u građevinske radove i ako ovo nisu građevinske mašine, ne znamo šta bi onda spadalo pod građevinske radove, vjerovatno još da miniraju. Sve se izvodi pod nekakvim labavim odobrenjem  Komunalne inspekcije za raščišćavanje terena od otpada i zelenog otpada, a iskopi ovih razmjera nikako ne mogu spadati u raščišćavanje terena od otpada, navodi Skupština stanara zgrade, Braće Grakalića 71, sa Savine.

Sa druge strane, Radio Jadran imao je uvid u Rješenje Sekretarijata za komunalne djelatnosti i ekologiju od 30. maja,  po zahtjevu Milana Ivaniševića i njegovog punomoćnika Borisa Bodiroge, od 26. maja.  Rješenje  se odnosi na „izvođenje radova na održavanju zemljišta označenog kao katastarska parcela 2445/1 KO Topla, koje se nalazi uz javnu površinu“.

U Rješenju se dalje navodi da radovi obuhvataju: košenje šiblja i trave, raščišćavanje, sakupljanje i odvoženje raznog otpada, ravnanje zemljišta i slično. Zbog blizine škole ukoliko je neophodno, potrebno je postaviti i zaštitnu ogradu radi bezbjednosti djece, do završetka radova.

U obrazloženju Rješenja dalje se navodi da je u zahtjevu za izvođenje radova Ivanišević naglasio da je radove neophodno izvesti prije početka sezone, jer je riječ o zapuštenom placu, koji je leglo svakojakih životinja i insekata.

Investitor je ovim Rješenjem  zaštićen , ali nadležni Sekretarijati u Opštini bi trebalo da kažu da li i za šta on ima još dozvolu, odnosno  za šta je dobio UT uslove i da li je to što radi u skladu sa planskom dokumentacijom.

7 Komentari

 1. Ljudi pustite ljude da rade niko vam nije kriv sto niste u mogucnosti da dodjete vi do atraktivne lokacije il stana barem ce taj dio kvarta biti sredjen a nece biti smetliste kao do sada

  7
  10
 2. Prosao sam neki dan slucajno i vidio sam srce mi je uvijek puno srece kad vidim da se kultivise i privodi boljoj namjeni svaki kvadratni metar prostora.Imate li svog posla da ne gledate tudji.U ovom gradu bolest zavidnosti i ljubomore je na najvecem nivou na svijetu.Zbog licnih neuspjeha i nazadovanja i svog loseg zivotnog standarda vecina ,zbog sujete i svih ostalih najprizemnijih losih karakteristika koje mogu da prate covjeka reagujete na sve i sto valja i sto ne valja ,sa ciljem da niko ne uspije nista napraviti.Komunalna policija i ostale inspekcije treba da zanemare bezobzirne i neutemeljene zlonamjerne prijave.Nije grad konzerviran niti je razvoj njegovih pojedinaca i stanovnika zakonom zaustavljen ,vec je pozeljan i potreban.Ti koji nesto rade od malih do velikih projekata ce sigurno povecati zivotni standard I tih nezadovoljnih HIPOHONDARA.

  9
  14
 3. Komunalna policija ocigledno ne zna ili ne razumije sta je gradjevinski rad. Čim su na teren ušle gradjevinske mašine, kamioni i bageri, čim se kopa i donosi zemlja, to je tzv. široki otkop, vrši poravnavanje tla, gura zemlja i kamen iz iskopa – TO JE GRADJEVINSKA AKTIVNOST A NE ČIŠĆENJE TERENA.

  26
  4
 4. plac je bio Bokin,po Dup-u od prije tri godine moguc je bio dvojni objekat sa kucom iznad i ucrtane pjesacke staze po placu,jbg presvuce se covjek pa moze i lokacija

  13
 5. Komunalna Policija, koliko mi je poznato, ne poznaje termin odobrenje u domenu svojih nadležnosti. Vjerovatno je posrijedi neznanje Skupštine stanara zgrade. Odobrenje je izdato od strane Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i ekologiju, i potpisano je od strane referenta i načelnika.
  Najlakše je okrivit pogrešne.

  9
  2
 6. Sve ove nacelnike pod hitno treba smijenit i ispitat njihov dosadasnji rad kao i presjednike i sekretare Mjesnih Zajednica sta su oni radili prije izbora pogotovo u Sutorinu.

  23
  1

Ostavite komentar

*

code