ODSJEČENA BJELOTINA: SNIJEG I LED OD KRAJA PROŠLE GODINE SJUTRA ĆE...

ODSJEČENA BJELOTINA: SNIJEG I LED OD KRAJA PROŠLE GODINE SJUTRA ĆE BITI PROBIJENI

0
Podijeli

Kod graničnog prilaza sa BiH, na Sitnici, selo Bjelotina zavijano je i pod ledom od kraja decembra prošle godine i sedam porodica odsječeno je od Herecg Novog.

Znalo je i ranijih godina da smrzne, ali ove zime, selo je zaboravljeno od nadležnih u opštini Herceg Novi.
– Prilazani putevi prepušteni su nemaru. I danas je sve pod ledom. Veliki je led, ne može se nikuda, već nekoliko dana. Nadamo se da će nam neko pomoći, ali ne znam koliko će to biti izvodljivo – kazao je Radiju Jadran jedan od mještana, Čedo Vavić.
Da je situacija proteklih dana bila alarmantna, priča nam i komandir hercegnovske Vatrogasne jedinice Damjan Lončar.
– U subotu 3. januara pomoć je zatražio sin Ljubice Tomašević, kako bismo mu pomogli da majku, koja je srčani bolesnik, a u međuvremenu je dobila i upalu pluća, prebacimo do bolnice. Bili smo spremni i organizovani da dođemo do njih i da je pješke sa nosilima ponesemo, ali sva sreća što su toga dana, u blizini njihove kuće, bili lovci koji su je džipom prebacili do glavnog puta. Sve se završilo na najbolji mogući način – kaže nam komandir Vatrogasne jedinice Damjan Lončar.
Vršilac dužnosti predsjednika opštine, Milan Vajagić, do našeg poziva o alarmantnoj situaciji u Bjelotini nije bio obavješten. Ipak, sa direktorom preduzeća „Prijedor putevi”, Ognjenom Karadžićem, dogovorio je da sjutra ujutru odmah očiste prilazni put i omoguće normalno funkcionisanje žiteljima ovog mjesta.
U Bjelotini su, uglavnom, stariji ljudi, od kojih neki i sa ozbiljnim zdravstvenim problemima. Zakovani su snijegom i ledom od ostatka opštine, na udaljenosti od samo 32 kilometra. Zbog debljine leda sad će biti teže očistiti put.
– Sve bi bilo drugačije da je poziv ka odgovornima odmah upućen – tvrde u lokalnoj samoupravi. Ovako, mehanizacija „Prijedor puteva” će sjutra sa manjim bagerom, očistiti prilazni put i što je najvažnije, do kraja zime, biće zadužena za redovno održavanje te dionice.
Pred početak zime niko nije zadužen za održavanje i čišćenje ove dionice u dubokom zaleđu Herceg Novog. Za taj posao obično bi opština raspisala tender, ali ovoga puta, to je zanemareno, priznao je Vajagić. Nisu imali kud nego to da nam potvrde i u oba preduzeća, Stambeno komunalnom u Herceg Novom i „Prijedor putevi”, koji su održavali prilaze Vrbanju, Kruševicama, Ublima, kao i 12 km dugi put Meljine – Sitnica.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code