OGRADA NA PLAŽI ELITNOG HOTELA „PALMON BAY“ (NI)JE PO PROPISIMA

OGRADA NA PLAŽI ELITNOG HOTELA „PALMON BAY“ (NI)JE PO PROPISIMA

318
0
Podijeli

Ograda koja je postavljena na kupalištu hotela “Palmon Bay” u Igalu trebalo bi da bude uklonjena, a umjesto nje postavljeni drveni stubići maksimalne visine do 60 cm, međusobno povezani kanapom sa reklamnim zastavicama, navodi se u rješenju inspektorke za turizam, Tatjane Radović.

Taj nalog našoj redakciji dostavio je Nikola Ilić, jedan od mještana kojima je novo uređenje ovog kupališta smetalo.
Po njegovoj prijavi Morskom dobru, obavljena je 15. jula kontrola i utvrđeno je da je kupalište ograđeno visokom željeznom ogradom koja nije predviđena Zakonom o turizmu i Pravilnikom o kupalištima. Takođe, kompanija “HTP Primorje hotels & restaurants” u čijem sastavu posluje hotel “Palmon bay” u obavezi je i da plati odštetni nalog u iznosu od 150 eura. Ova kompanija ima i rok od 5 dana da ukloni ogradu, i 15 dana da postavi drvene stubiće kako je predviđeno nakon inspekcijskog nadzora.
Iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom saopšteno nam je i da za postavljanje ove ograde menadžment nije imao nikakve dozvole kazala nam je PR Morskog dobra, Jelena Jelušić.
– U Morskom dobru nije izdata nikakva dozvola, jer to nije predviđeno nikakvim planom za zonu morskog dobra. Naši kontrolori su redovnom kontrolom utvrdili da postoji ta ograda, napravili službenu zabilješku i proslijedili Upravi za inspekcijske poslove”, pojasnila je Jelušićka.
Kako su na postavljanje orgrade negodovali mještani u menadžmentu kompanije su nam početkom mjeseca pojasnili da je riječ samo o jednom od koraka ka boljoj organizaciji kupališta hotela u čiju je rekonstrukciju je uloženo 7 miliona eura, te da se u hotelu sa 4 zvjezdice moraju iskorijeniti neke stare, ružne navike koje ne priliče ovom sada elitnom zdanju.
Predsjednik Odbora direktora kompanije „Primorje hotels & restorants”, Božidar Draganić tada nam je kazao da posjeduju sve potrebne dozvole, a nakon rješenja inspekcije nije želio da daje nikakva obrazloženja, smatrajući da je sve urađeno u skladu sa propisima i Zakonom.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code