Ogromne količine padavina praćene bujicama, prelivanjem potoka i šahtova

Ogromne količine padavina praćene bujicama, prelivanjem potoka i šahtova

7
Podijeli

U Herceg Novom je za 24 sata, odnosno od 7 sati juče do jutros u 7 palo 105 litara kiše po metru kvadratnom, a najveće padavine hidrometeorolška stanica u Igalu zabilježila je u periodu između ponoći i 2 sata. Udari vjetra dostizali su brzinu oko 16m/s, ali su tokom jutra oslabili.

Služba zaštite i spasavanja tokom noći nije imala intervencije, ali jeste jutros, jer je u hotelu Lighthouse u suterenu ponovo izbila voda.

Picerija i restoran

Ekipe Komunalno-stambenog preduzeća  su u pripravnosti, ali nije bilo prijava Komunalne policije.

U zaleđu više nema leda na putevima, a i snijeg je počeo da se topi, ali je u gradu kiša prouzrokovala nekoliko problema, kazali su nam u ovom preduzeću.

Na rivijeri intervencije su bile najprije u Kamenarima, na Đuričkom potoku, gdje je došlo do začepljenja, kao i na potoku kod prodavnice Idea u ovom naselju. Problem je bio i sa putnim rešetkama kod parkinga Brodogradilišta u Bijeloj, kao i kod plivališta.

Najveće nevolje zbog ogromne količine vode opet su na Mojdeškom putu, kod zelene kuće, gdje potok preliva i niz stijenovitu stranu se pojavljuje vodopad. Na kolovoz se sliva enormna količina vode i prolazak vozila i pješaka je izuzetno težak.

U Sutorini nije bilo prijava. U gradu je dolazilo do manjih začepljenja kod Magarećih vrata, podno Kanli kule,  kod prodavnice Metalac u Starom gradu i u Risanskoj ulici.

Sve reteške su propusne, ali su količine padavina velike, pa dosta vode odlazi mimo propusta. Ekipe JKS-a su na terenu i u pripravnosti zbog velikog broja intervencija, obilaze sve  propuste, rešetke i problematične lokacije, jer su i do kraja dana u najavi velike padavine.

Temperatura vazduha u Herceg Noovm je 12 stepeni Celzijusa, vlažnost je 96%, vazdušni pritisak 1001 milibar, a duva vjetar istočnog smjera od 3 do 6m/s. Do kraja dana očekuje se oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

7 Komentari

  1. U Risanskoj nije bilo, citiram, manjih začepljenja. Kroz Risansku se nije moglo proći. I tako je godinama unazad i svi to znaju. Valjda će biti tako i dalje, grehota bi bila da to neko sredi, već smo navikli da plivamo uza skale.

    17
  2. Problem imaju i mnogi prilazni putevi koji spajaju “magistralu” sa priobalim putem na hercegnovskoj rivijeri. MZ moraju uraditi “katastar” tih puteva i iste sanirati, jer su mnogi u jadnom stanju. Asvaltiranje ili betoniranje takvih prilaznih puteva nije neka velika ivesticija, a građanima mnogo znači.

    26

Ostavite komentar

*

code