Ogromne količine padavina u Herceg Novom

Ogromne količine padavina u Herceg Novom

8
Podijeli

Pljuskovi koji u Herceg Novom nijesu prestajali od 9 do 10 časova donijeli su 37 litara kiše po kvadratu, bilježe u Hidrometeorolškoj stanici u Igalu. Međutim, od sinoć je u ovom gradu  palo preko 67 l/m², a u jutarnjim časovima oko 50 l/m². Duvao je i olujni vjetar, koji je oko 8 časova dostizao brzinu od oko 21m/s, odnosno oko 70km/h.

Kako su za Radio Jadran kazali u Hidrometeorolškoh stanici, vrijeme će do kraja dana i dalje biti nestabilno, mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom. Prestanak padavina očekuje se tokom noći, kada će vjetar skrenuti na sjeverni i sjeverozapadni smjer.

Picerija i restoran

Obilne količine padavina popunile su sve potoke u hercegnovskoj opštini “do gornje granice”, ali u Komunalno-stambenom preduzeću još  nijesu evidentirali prelivanje, informiše nas direktorica, Jasmina Konjević.

– Pala je ogromna količina vode. Rijeka Sutorina za sada sve kupi, stanje je  uredno, mada su ekipe na terenu, dežuraju. Imamo problem na Šetalištu Pet Danica gdje more, zbog visokog vodostaja, vraća atmosfersku kanalizaciju nazad i ne dozvoljava izlivanje. Za sada se čiste rešetke. Sve smo obišli, najgora situacija je raskrsnica za skretanje na Mojdeški put, gdje se ogromna količina vode sa brda sliva na magistralu – kazala je ona.

Zbog velike količine padavina postojeći kanali su na granici, ali nigdje nema izlivanja i nijesu začepljeni. Ekipe Stambeno-komunalnog preduzeća redovno obilaze teren. Putevi u zaleđu su prohodni. Snijeg pada, ali ekipa JKS je u pripravnisti.

Putni pravac Meljine – Petijevići, koji održava firma Fortis mont, takođe je prohodan, ali je zbog velike količine padavina neophodna oprezna vožnja, kazao nam je direktor Ognjen Karadžić.

8 Komentari

 1. Vodostaj mora?
  Da nije direktorica pobrkala sa Moravom, ili Timokom?
  Nivo se nije promjenio hiljadama godina,kod nas.
  Inače plima ga neznatno povećava dvaput dnevno.
  Ali možda nije bila na času kad se to učilo.
  Bitno je da je kadar “Novske” liste.

  21
  6
 2. Drago mi je da ste obišli mojdeski put i da ste konstatovali da je tu naj kritičnije stanje prilikom većih padavina.
  Nije u pitanju samo raskrsnica već cjeli potez od kuće Predovica do magistrale.
  Ogromna količina vode.
  Još jedan od razloga da se pozabavite mojdeskim putem i
  SKALAMA STO IZLAZE METAR IPO U PUT
  P S
  Nivo mora je podignut usled atmosferskog pritiska a vodostaj je kod rjeka i jezera.
  Vjerovatno lapsus

  16
  2
 3. Teba se direktorica tehnicki izrazavati, jer pretpostavljam da je tehnicko lice
  Sta je “vododtaj mora” itd? Draga gospodjo sta ste vi i gdje ste studirali?
  Nekada je JKP HN odrzavalo put Meljine Sitnica. Sve mi se cini da izmisljate poslove partijskim kolegama. Vrijeme ja da vas posjeti tuzilastvo.

  16
  5

Ostavite komentar

*

code