OHRABRENI MANJINSKI AKCIONARI PKB-a

OHRABRENI MANJINSKI AKCIONARI PKB-a

164
0
Podijeli

Panto_GroupPomoćnik za trezor u Ministrstvu finansija Boris Bušković, obećao je na današnjem sastanku sa predstavnicima manjinskih akcionara PKB-a da će pokušati da zaustave dalju prodaju imovine „Panato grupe“. Biće preipistan i Memorandum o razumijevanju povjerilaca ove kompanije, kojim je odloženo potraživanje dugovanja od 30 miliona eura dok se firma ne konsoliduje.

“Čekamo sljedeći potez nadležnih državnih organa u ovoj manipulaciji, koja se zove konsolidacija firme i koja je manjinske akcionare koštala 800.000 eura, koliko je plaćen program po kojem se odlažu potraživanja banaka”- kaže za Radio Jadran advokat manjinskih akcionara i pravnik NVO „Kuća ljudskih prava“, Ranko Martinović, nakon sastanka u Podgorici.

On smatra da je neprihvatljivo da se banke namiruju iz prodaje imovine koja pripada dijelom i manjisnkim akcionarima. Na današnjem sastanku, koji su nakon medijskih istupanja manjinskih akcionara inicirali u Ministarstvu finasija, po riječima Martinovića, naišli su na razumijevanje i saglasnost da se ne može prodajom tudje imovine sanirati dug, od, kako navode, 200 miliona eura.

Picerija i restoran

Toliko su otkrili da je ukupan iznos kredita za koji je, prema izvodima iz lista nepokretnosti, založena imovina šest firmi koje posluju u okviru Panto grupe, uz još 50-ak miliona, koliko za 15 godina treba da plati zakupac „Pantovih“ objekata, Merkator, odnosno RODA.

Nezvanično saznajemo da je „Roda“ preuzela Pantovu trgovinu, kako bi na ime zakupa plaćala na poseban račun potraživanja povjerilaca.

Sljedeći sastanak u Ministarstvu oko ove, kako manjinski akcionari naglašavaju “pljačke vijeka” očekuju naredne nedjelje.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code