OKC: DEMOKRATSKI GLAS MLADIH KROZ OSAM RADIONICA

OKC: DEMOKRATSKI GLAS MLADIH KROZ OSAM RADIONICA

111
0
Podijeli

NVO Omladinski kulturni centar Herceg Novi sprovodi novi projekat “Democratic voice of youth” (Demokratski glas mladih), u sklopu kojeg će sjutra organizovati radionicu “Rodnosenzitivni jezik i prezentacija žena u medijima”.

Projekat će trajati osam mjeseci, a u prvoj fazi biće organizovano osam radionica kako bi budući volonteri redakcije stekli osnovno predznanje iz oblasti novinarstva, volonterizma, aktivizma i ljudskih prava. U drugoj fazi projekta volonteri će na portalu www.n-o-i-s-e.me postavljati radove kao i radio emisije na on-line radiju.
– Ovim projektom želimo postići lakše udruživanje mladih u Herceg Novom radi njihovog aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici, kao i njihovu međusobnu saradnju, razmjenu informacija, znanja i vještina, realizaciju zajedničkih akcija, ali i istaći ulogu i značaj mladih kao ravnopravnih aktera društva i društvenih promjena, pojašnjavaju iz OKC-a.
Voditeljka radionice “Rodnosenzitivni jezik i prezentacija žena u medijima” je aktivistkinja i koordinatorka Programa ženskih studija nevladine organizacije Anima, a između ostalog i doktorantkinja na Univerzitetu Novi Sad, Ervina Dabižinović.
Projekat finansira Američka ambasada u Podgorici.
Radionica počinje u 11 časova, u ulicai Marka Cara 8, u prostorijama Doma omladine i namijenjena je svim uzrastima. Učešće je besplatno.
Prijave za učešće u radionicama, kao i sve informacije za uključivanje u projekat, mogu se dobiti na mejl: okcentar.hn@gmail.com ili na telefon: +382 69 619 827.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code