Okončane sedmodneve pripreme kadeta Jadrana Carine u Hanoveru

Okončane sedmodneve pripreme kadeta Jadrana Carine u Hanoveru

3080
0
Podijeli

Kadeti Jadrana Carine, odnosno igrači rođeni 2003. i 2004. godine, boravili su na sedmodnevnim pripremama u Hanoveru u Njemačkoj, gdje im je domaćin bio vaterpolo klub White Sharks. Njemci su u dva navrata boravili u Herceg Novom na pripremama, u oktobru 2015. i 2016. godine.

Impresioniran radom i sistemom treninga Jadrana Carine, koji je imao priliku da vidi tokom boravka u Herceg Novom, ali i osjeti tokom zajedničkih treninga i  utakmica, glavnog trenera ekipe iz Hanovera, navelo je da u saradnji da sa  upravnim odborom pozove Novljane u Hanover.

Picerija i restoran

– Kao domaćini, oni su snosili troškove boravka naših momaka u Njemačkoj, a do Hanovera se putovalo autobusom. Kako je pomenuta generacija Jadrana Carine izuzetno jaka, što je i potvrđeno osvajanjem domaćih takmičenja, Olimpijske Nade, te međunarodnih turnira, na kojim su učestvovali prvaci Hrvatske, Mađarske, Španije, Jadranaši su u Hanoveru trenirali sa mladim vaterpolistima White Sharksa 2002, te dijelom 2001. godište – kazali su iz uprave kluba.

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine bili su smješteni u internatu Sportske Akademije u Hanoveru, u okviru koje se nalaze dva bazena, teretane, zatvorene sale za treninge, otvoreni tereni, biciklističke zatvorene i otvorene sale, riječju sportski kompleks kakvog imaju malo koji gradovi.

Tokom sedmodnevnog boravka, treninga i zvaničnih prijateljskih utakmica, mladi Novljani su imali priliku da obiđu grad, posjete Institut za sportsku izvrsnost, te da budu na utakmici vaterpolo Lige Šampiona između domaćeg Hanovera i mađarskog Egera. Utakmica je imala i posebnu čar iako je domaćin poražen, jer u radovima Hanovera igraju Jadranaši, Predrag  Jokić, Luka Sekulić i Aleksandar Radović, kao i crnogorski reprezentativac Darko Brguljan.

– Ovo je  neprocjenjivo iskustvo za mlade ljude da posjete jedan tako uređen sportski sistem i kompleks. Veliku zahvalnost dugujemo ljudima iz kluba White Sharks koji su bili divni domaćini, te dali sve od sebe da se više nego prijatno osjećamo. Oni jako cijene naš rad i kvalitet, te uvijek ističu da im je zadovoljstvo i privilegija trenirati sa nama i učiti od nas. Djeca su imala priliku vidjeti kako se dosta stvari radi i organizuje u Njemačkoj, te treninzi i druženje u proteklih 7 dana će im sigurno ostati u prelijepom sjećanju – izjavio je po povratku iz Njemačke trener Srđan Lazarević.

Na pripremama u Hanoveru boravili su igrači: Vasilije Radović, Marko Bošković, David Stevović, Damjan Vujičić, Krsto Tomašević, Lazar Vukičević, Nemanja Moračanin, Ilija Babić, Jovan Vujović, Nikola Roćenović, Ilija Radović, Amar Kujović, Matija Sladović, Sava Đorđević, Miloš Simović, Slađan Murišić, te trener Srđan Lazarević.

Uzvratna posjeta vaterpolista iz Hanovera u Herceg Novi se očekuje krajem ljeta.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code