Okrugli sto na temu mogućnosti i izazova izrade Strategije za mlade Opštine...

Okrugli sto na temu mogućnosti i izazova izrade Strategije za mlade Opštine Herceg Novi

3
Podijeli

Povodom međunarodnog Dana mladih, 12. avgusta Sekretarijat za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi i lokalne partnerske nevladine organizacije Omladinski kulturni centar i Urban Nova organizuju niz aktivnosti u dvorištu Doma omladine u Starom gradu: okrugli sto na temu „(Prva)Strategija za mlade i Lokalni plan akcije za mlade 2019 – 2022. u Opštini Herceg Novi, mogućnosti i izazovi“, istraživanje „Kao mlada osoba u Herceg Novom želim da…“ i projekciju serijala „Perspektiva“.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane da učestvuju u programima, te istovremeno daju doprinos prvoj Strategiji za mlade u opštini Herceg Novi.

Picerija i restoran

Međunarodni dan mladih je godišnji međunarodni događaj, koji je prvi put obilježen 12. avgusta 2000. godine. Obilježavanje ovog datuma trebalo bi da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata.

PROGRAM:

18:30-20:00 sati
Okrugli sto na temu „(Prva)Strategija za mlade i Lokalni plan akcije za mlade 2019 – 2022. u Opštini Herceg Novi, mogućnosti i izazovi“

Okrugli sto će biti održan uz prisustvo osoba i organizacija koje su učestvovale u procesima izrade Strategije za mlade u Herceg Novom, ali i osoba koje učestvuju u izradi i implementaciji Strategija za mlade u opštinama Kotor, Budva i Tivat.

Cilj organizovanja okruglog stola je promovisanje mogućnosti koje mladi u lokalnoj zajednici imaju i mogu imati usvajanjem Strategije (osnivanje Kancelarije za mlade kao referentnog tijela za pitanja mladih, obezbeđivanje prostora za mlade kroz Omladinski klub ili Omladinski centar, finansiranje programa za mlade u lokalnim zajednicama). Takođe, ovo će biti prilika da se zainteresovana javnost informiše o realizovanim i planiranim aktivnostima koje se tiču kreiranja Strategije i Lokalnog plana akcije za mlade u opštini Herceg Novi, ali i izazovima sa kojima su se suočavali svi uključeni akteri (predstavnici omladinskih klubova, omladinske organizacije i organizacije koje sprovode programe za mlade) u realizacijama strategija za mlade u susjednim opštinama.

20:00- 21:00
Istraživanje „Kao mlada osoba u Herceg Novom želim da…“
Istraživanje predstavlja nastavak aktivnosti prikupljanja povratnih informacija od mladih koje se tiču njihovih potreba i izazova tokom odrastanja u Herceg Novom, ali i očekivanja koja imaju od donošenja prve Strategije za mlade u opštini Herceg Novi.

21:00-22:00
Projekcija serijala „Perspektiva“

U Domu omladine će biti prikazane epizode serijala „Perspektiva“ Radija Slobodna Evropa koje su rađene sa mladima iz Srednje mješovite škole „Ivan Goran Kovačić“ u Herceg Novom. „Perspektiva“ je emisija koja je snimana sa mladima u regonu i bavi se temama kao što su nasilje, tolerancija, ljudska prava, lične i društvene vrijednosti koje su važne za odrastanje i budućnost mladih. Cilj snimanja i emitovanja serijala je srušiti zid koji su stvorili ratna prošlost, obrazovni sistemi, mediji… Produkcija u kojoj su učestvovali mladi iz Herceg Novog nastala je početkom 2018. godine.

3 Komentari

 1. Alo mlada/ mladi…kuco moja…de podji i vidi sto ce bit na ovaj sastanak! Vidis da vas fino zovu, red je da se podje i prozbori koja sa ljudima
  Nemoj se vazda zalit da te niko nista ne pita, nego se odazovi i pomozi sto treba.
  Baba Andje

  2
  1
 2. kao mlada osoba zelim da……napustim ovu propalu drzavu.
  ako zele pomoci trebaju osmisliti strategiju zaposlenja mladih u inostranstvu.odje se samo traze poslusni botovi da masu zastavom i ne postavljaju pitanja.

 3. Hahaha, obezbjedili ste mladima da se veoma rano opredjele da bježe odavde,žalosno!!!Ne možete vi nikome pomoći a ne mladima. Napravite anketu da vidite koliko omladine konzuira droge ili ih prodaje,pa ćete vidjeti poražavajuću sliku ,niste još svjesni šta se dešava !!!

Ostavite komentar

*

code