Oktobar u znaku oslobođenja grada: Bogat kulturno-zabavni program, koncert Aleksandre Radović…

Oktobar u znaku oslobođenja grada: Bogat kulturno-zabavni program, koncert Aleksandre Radović…

3
Podijeli

Sve kulturne manifestacije u oktobru, u organizaciij JUK Herceg festa posvećene su Danu grada, 28. oktobru, kada se obilježava dan oslobođenja Herceg Novog od fašističkih okupatora.

Već 3. oktobra, u centru grada biće postavljena izložba fotografija pod nazivom “Osvajanje slobode” u organizaciji JUK „Herceg fest”, JU Gradski muze „Mirko Komnenović” i Arhiva Crne Gore – Arhivski odsjek Herceg Novi.

Picerija i restoran

Prezentacija emisije RTS-a „Na veslu priča” zakazana je za 4. oktobar u Dvorani park, gdje će dan kasnije početi festival pod nazivom “Dani nordijskog filma”, koji će trajati do 8. oktobra. Festival se organizuje u saradnji ambasada Švedske i Norveške i Opštine Herceg Novi.

U Gradskoj biblioteci 12. oktobra biće upriličena promocija knjige “Rasčarani svet”, autorke Jelene Lengold, dobitnice Andrićeve nagrade.

U foajeu Dvorane Park, 16. oktobra zakazano je otvaranje izložbe nagrađenih likovnih radova učenika osnovnih i srednje škole u Herceg Novom, pod nazivom “Grad i ja – svjetlo i tama”, sa istoimenog konkursa koji je raspisao Herceg fest.

Na istom mjestu dan kasnije biće upriličeno književno veče jednog od naznačajnijih savremenih evropskih pisaca, angleskog autora Tonija Parsonsa.

Poklon djeci grada, predstava “Mačak u čizmama”, dječijeg pozorišta iz Mostara, biće izvedena 20. oktobra, dok će 21. biti upriličen i veliki koncert KUD “Sloga” iz Đenovića, a 23. i premijera Gogoljeve predstave “Ženidba”, Crnogorskog narodnog pozorišta, koju je režirao Egon Savin.

U Galeriji “Josip Bepo Benković”, 25. oktobra biće otvorena izložba velikog novskog i crnogorskog slikara, Mitka Bulajića, sa pormocijom monografije posvećene ovom značajnom slikaru.

Kultna predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice “Čuvari tvog poštenja” u režiji Borisa Liješevića zakazana je za 26. oktobar u Dvorani Park.

U parku Boke, 27. oktobra, održaće se koncert Aleksandre Radović.

Tradicionalno, svečana sjednica Skupštine Herceg Novog sa umjetničkim programom biće upriličena 28. oktobra.

3 Komentari

  1. Aleksandra Radović je ljetos otkazala koncert u HN zbog slabe prodaje karata.Milo mi je da se opština sjetila,i pomogla ovom izvođaču da održi koncert u našem gradu.

    18
    3

Ostavite komentar

*

code