Olakšano zakazivanje kod specijalista u Kliničkom centru Crne Gore

Olakšano zakazivanje kod specijalista u Kliničkom centru Crne Gore

1
Podijeli

Novina u zdravstvenom sistemu Crne Gore je mogućnost izabranih doktora u lokalnim Domovima zdravlja da direktno zakazuju preglede i intervencije kod specijalista u Kliničkom centru u Podogorici, kazala je za Radio Jadran koordinatorka službe izabranih doktora za odrasle u Domu zdravlja Herceg Novi, Vesna Kovač.

– Pacijenti su dobijali uputnice bez zakazanog termina i morali su ići u Podgoricu da lično zakažu, ili su možda mogli preko e-maila Kliničkog centra. Međutim, stariji ljudi, koji se dobro ne snalaze  sa savremenim elektronskim pomagalima, zbog toga su bili priniđeni da idu direktno u Klinički centar, samo da bi zakazali termin, bez obavljenog bilo kakvog pregleda – objašnjava Kovač.

Picerija i restoran

Izabrani doktori u lokalnim Domovima zdravlja sada, putem kompjutera, imaju uvid u slobodne termine u Kliničkom centru, pa pacijentima direktno iz ordinacije mogu da zakažu preglede u Podgorici.

Međutim, prije polaska, pacijent mora biti pripremljen, odnosno odrađeni pregledi i dijagnostika biće obavljeni u Domu zdravlja, kako bi sa tim nalazima bio upućen u Klinički centar, na predlog ljekara specijaliste sa sekundarnog nivoa, objasnila je Kovač.

Sistem je startovao danas i nekoliko zakazivanja u Domu zdravlja u Herceg Novom je već obavljeno. Kovač smatra da će ovaj način zakazivanja olakšati posao doktorima i pacijentima. Ipak, konkretni rezultati o unapređenju zdravstvenih usluga znaće se za 15-ak dana, kada sistem zaživi i pokaže prednosti i mane.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code