OLIMPIJSKE NADE OVOG VIKENDA NA ŠKVERU

OLIMPIJSKE NADE OVOG VIKENDA NA ŠKVERU

163
0
Podijeli

bazen noviPrve utakmice vaterpolo takmičenja za mlađe kategorije Olimpijske nade 2013/2014 biće odigrane ovog vikenda na hercegnovskom Škveru.
Snage će odmjeriti vaterpolo klubovi: PVK Jadran iz Herceg Novog, VK Primorac i VA Cattaro iz Kotora, VK Budva iz Budve i VK Jug iz Dubrovnika.
Organizaciju takmičenja “Olimpijske nade” podržala je Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori u okviru istoimenog projekta IPA programa prekogranične saradnje Republike Hrvatske i Crne Gore 2007 – 2013.
Podizanje kvaliteta igre, ali i međusobno upoznavanje, druženje, razmjena iskustva i vaterpolo znanja među mlađim kategorijama, cilj je ovog projekta. Sportski direktor VPK Jadran, Miloš Mračević kaže nam da su klubovi uspostavili saradnju kroz zajednički projekat kojima su pored finansiranja ovog značajnog takmičenja, obezbijedili i sredstva za kupovinu nove opreme na bazenima, organizaciju stručnih seminara za trenere i menadžere, kao i održavanje prvog prekograničnog vaterpolo Kampa koji je ovog ljeta okupio preko 150 učesnika u Herceg Novom.
Takmičenje ”Olimpijske nade 2013/14” organizuju klubovi učesnici, a sprovodi ga takmičarski tim, koga čine: Dragan Rajević Komesar VPSCG iz Kotora i Srđan Dragojević iz Vaterpolo saveza dubrovačko-neretvanske županije, kao koordinatori.
“Olimpijske nade 2013/14” igraju se posebno za svaku uzrastnu kategoriju, a pravo učešća na takmičenju imaju učesnici generacije:
“A” – 1996. godine i mlađim za kategoriju JUNIORA, uz mogućnost nastupa za ekipu, po utakmici, do 3 (tri) igrača 1995. godišta;
“B” – 1998. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH JUNIORA;
“C” – 2000. godine i mlađim za kategoriju KADETA;
“D” – 2001. godine i mlađim za kategoriju MLAĐIH KADETA;
“E” – 2002. godište i mlađi za kategoriju NADE;
Zbog velike zainteresovanosti PVK “Bijela JB” iz Bijele i VK ”Cavtat” iz Cavtata za učešće u takmičenju, Bijela će se takmičiti sa ekipom u kategoriji “A”, a VK “Cavtat” u kategoriji “D”, dok ostali klubovi sa ekipama u svim uzrasnim kategorijama.
U subotu 12. oktobra od 16 časova igraće Jadran i Budva za godište 2001, a od 17 h isti timovi, ali vaterpolisti rođeni 1998. godine.
U nedjelju 13. oktobra takmičenje će biti nastavljeno od 10 h kada će se sastati Jadran i Cattaro (2002. godište), u 11.30 isti klubovi (2000. godište) i u 12.30 Jadran i Bijela JB (1996. godište).
Ulaz za sve utakmice je slobodan.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code