Početna Sport Olivera Doklestić brani boje Crne Gore u Lošinju

Olivera Doklestić brani boje Crne Gore u Lošinju

7

Na Svjetskom teniskom novinarskom prvenstvu u Lošinju u Hrvatskoj boje Crne Gore brani Olivera Doklestić, kao kapitenica i jedina igračica. Turnir završava danas, kada će Doklestić nastupiti u dva finala: ženskim singlovima i ženskom dublu sa Norom Adamcovom iz Slovačke, doajenkom ovih šampionata i nekadašnjom partnerkom Maritine Navratilove.

Nakon finalnih mečeva nju očekuje nastavak turnira u mix dublovima sa Slovakom Robertom Kišom od osmine finala, poručuje u pismu direktorica Vodovoda, Olivera Doklestić, sada u ulozi novinarke i teniserke.

– Bilo je puno mečeva, igrača i kategorija pa je ovakva gomila ostala za kraj i meni gotovo kao iscrpljivanje do zadnje kapi krvi. Kako god bilo, pamtiću radost dešavanja i važno je da Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo traje – piše ona.

U Lošinju je u ime Crne Gore i jedan divan čovjek, 86-to godišnji Piki Stefanović, Beograđanin, koji je zaljubljen u Crnu Goru i Paštroviće i ove turnire igra već 35 godina, a bio je kapiten ekipe Crne Gore do 2011. godine i Doklestićkinog prvog pojavljivanja.

Crna Gora je u društvu Izraela i 14 zemalja Evrope. Mada je etiketirano kao “svjetsko” prvenstvo, čine ga samo evropske zemlje, ali je jedno takve vrste u svijetu.

– Ono što je odlika ovih takmičenja, što ih krasi i održava skoro 40 godina jeste želja za druženjem, želja da lijepa riječ, komunikacija, kontakt ojačaju u prava poznanstva i da budu izoštreni kroz viteško sportsko, tenisko takmičenje. Prošle godine je AITJ organizovao Svjetsko novinarsko tenisko prvenstvo u Dubrovniku. Bilo je puno radosti, dobrih mečeva i emocija zbog povezivanja Herceg Novog i Dubrovnika pred očima novinara Evrope, koji su pokazali puno simpatije za organizatore i nas iz “komšiluka”- navodi Doklestić u pismu.

Kako ističe, svi učesnici kući će ponijeti radost susreta jedne lijepe Evrope, koja kao prava stara dama, svima otvara vrata s dubokim poštovanjem i respektorm. Nema zaraćenih strana, nema animoziteta, čuje je mnogo jezika, sve se mješa u zajednički imenitelj engleskog, a mi iz slovenskih zemalja tražimo zajedničke riječi i učimo jedni od drugih.

– Neka mi ne bude zamjereno moje novinarsko igranje tenisa. Novinar sam postala onih “mršavih” 90-tih godina, prvo kao saradnik Rado Herceg Novog, a potom i kao honorarni (bolje reći volonter) novinar dopisnik nekoliko dnevnih listova u Crnoj Gori i tadašnjoj Jugoslaviji. Ljubav za pisanje traje i dalje i pretače se i u nešto više – poručuje na kraju pisma Olivera Dokelstić.

7 Komentari

 1. Dotični Crnogorac i ini,
  Niste joj ni do koljena ! Da ste nešto postigli ne bi se ovdje javljali kao anonimusi i pod tudjim imenima. Sramotan je toliki stepen zavisnosti i zla. Svaki normalan čovjek bi se postidio tolike količine zla u sebi. Pričaš o narcisoidnosti ?!? Pa ko si ti da nekoga prozivaš ?

  1
  2
 2. Da li je bio prvenstvo neko oficijelno? Da li sport ima kategorije po profesijams? Ima li teniskih turnira bravara, molera, pravnika, ekonomists? Za koje medije pise ditektorka vodovoda gradjevinska inzinjerka? Kako se moze biti kapitenka samoj sebi?
  Ova pitanja ne ponistavaju uspijeh.

  2
  1
 3. Ovo je prava vijest!!!OSVOJILA JE ZLATO ,SREBRO i BRONZU!!!Donosi ih u svoj HERCEG NOVI u svoju rodnu BOKU .Olivera je prava Bokeljka,nije joj do medalja i nagrada.Njena zelja je da gdje god podje predstavi svoj zavicaj kao najljepsi kutak na svijetu.Zato iskreni Bokelji ,iskreni Novljani,Novska listo vi koji znate u koje vrijeme sjutra Olivera stize u Herceg Novi organizujte joj svecani docek.Neka vidi ovaj crnogorac kako sijaju medalje svojim trudom odvojene.

  11
  14
 4. “Hvlalite me moja usta inače ću vas poderati”-pogledajte dragi stari Novljani koliko je ova vaša Olivera
  narcisoidna a i prefrigana što bi vi rekli-kako se samoreklamira u susret Oktobarskoj nagradi Herceg-Novog. Ovo je jedinstven slučaj da “novinar” intervjuiše sam sebe.
  Dajte joj i tu izlinjalu nagradu pošto pored svih njezinih zanimanja i nagrada samo joj ona nedostaje.

  18
  9
  • Crnogorac,ona nesto i nije hvalila sebe nego na kraju objasnila kako je to postala novinar. Vjerovatno je svestrana ne sjedi 18 sati za komp.i komentarise po portalima a ostatak dana spava bez snova. Vjerovatno nece dobiti Oktobarsku nagradu jer ipak bi sto se mene tice trebalo da je dobije gospodja Vidakovic.

   10
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code